跳至

首頁

尾頁

複式洋房

件事係發生在暑假的泳班.個泳班係馮星期二同五由姓梁的教. , 星期一,三,四, 姓莫的教.
有個媽咪同梁sir講阿女出水豆,返唔到,補堂可唔可以唔好一日補兩堂,(兩堂大約係三個鐘)
驚個女捱唔住.(睇佢個女應該未上小學)可唔可以補堂响星期一,三,四,每日補一堂,
梁sir話唔可以喎.星期一,三,四係莫sir教,你去佢度補堂,我會俾公司扣錢,我唔會俾公司扣錢架,你個女游得幾多得幾多啦.我當時响隔離聽到都覺得嬲呀.收左學費就話之你死活.咁貪錢就唔好教游水,去做地產啦.

大宅

回覆:大埔中心浪濤泳會聽到都令人氣憤

咁衰?

水晶宮

回覆:大埔中心浪濤泳會聽到都令人氣憤

呢間超唔掂,去巨鯨學啦,我唔係打手

別墅

回覆:Fion710 的帖子

我c6都係教練,佢聽到都話有冇攪錯!小朋友一日連續3個鐘,小朋友咋!冇愛心唔應該教兒童班!

別墅

樓主當時在現場?

首先, 梁SIR係教星期二、四, 唔係二、五。莫SIR係教星期三、五。
那位家長個女去年已跟梁SIR學開,今年暑假報了星期二、四梁SIR + 星期三、五莫SIR。

泳會第一堂已話明, 除了天氣引致改期,其他私人原因,包括去旅行或病咗都冇得補堂。
佢個女出水豆冇返兩堂,梁SIR話照補2堂俾佢,但唔可以在莫SIR教的日子補,因為試過有家長在莫SIR的堂話補梁SIR的堂,事後莫SIR同泳會匯報先知那學生在梁SIR的課堂已補堂,即是騙了莫SIR一堂,於是泳會認為是教練的過失,莫SIR冇得CLAIM返那學生的一堂錢。
所以他們為免再次發生這種事,便規定唔可以在另一教練補堂。

我都識那個家長,而且我每堂都親自帶小朋友上泳班,唔知係你有誤會定有心抹黑。
雖然浪濤唔可以話好好,但唔算差,梁SIR唔會鬧小朋友,只係聲大大,D小朋友會驚佢。

如果覺得要小朋友連續游兩堂好辛苦,蝕少少錢唔補堂咪得囉,關教練咩事?!

首頁

尾頁

跳至