母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無需要買暖奶器呀?

想問下你地意見呀, 我下個星期就生BB, 打算餵人奶... 我Mummy話叫我之後可以pump定d奶出黎, 放係冰櫃咁佢或者我老公可以幫我餵!! 咁我會休息得好d... :lol:

想問下你地點樣整番熱d冰奶ga? 我諗緊好唔好買個暖奶器, 諗住方便d, 你地有無意見呀? 有無人用過邊隻brand好呀?

Thanks!!!

禁止訪問

Re: 有無需要買暖奶器呀?

該用戶已被刪除

大宅

同意LittleLittleBear講法, 初初出生要多d埋身餵bb先會上奶上得快架. 我都係用care暖奶, 幾好用.

大宅

好多謝咁多位既意見呀...

等我聽日去買番個先...!!

希望我可以順順利利餵到人奶啦!! 仲有1個星期就係預產期呀!!! 開始有d緊張lu...
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

民房

avent幾$呀?
J&D 寫道:
勁好用, 用黎坐奶, 坐糊仔, 仲可以坐埋你罐維他奶添, 又有恒溫, 唔怕過熱...
我用avent, 好好用, 用左2年都no problem...
該用戶已被刪除

大宅

埋身餵開,用泵會難泵d.
但泵慣咗就會慢慢多d!

J&Hsbb 寫道:
我都係買左avent, 但我又係鍡人奶, 到依傢3個星期都未開黎用過, 因為bb埋身食, 我個avent電奶泵用過3次, 頭2次都只係泵得1茶匙, 第3次再試, 只泵得半安, 我都唔明點解得咁少, 比佢埋身食佢又夠飽喎(鍡2邊, 每邊15-25mins).....我已經係泵2邊架喇, 唔知係咪自己泵得唔好呢

大宅

暖奶器,我用care(朋友俾)都好好用,我兩個月前係全泵型,個暖奶器真係好好,唔使驚d水過熱. 又可kep住溫度 通常浸15min,就可以俾bb食.

男爵府

Hi all mums here,

Can i buy it (Care) in 護協 n how much ? if not available in 護協, where can I got it ? tks in advance !

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

我下個月先生得,不過我都買左個care大號($13x)是我見過最平的,而家未有人奶要溫,我就用黎溫暖d鮮奶自己飲,好方便...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊