跳至

首頁

尾頁

別墅

情人節快樂~今年會慶祝嗎?

你地依家仲會唔會去慶祝架?如果會, 會唔會帶埋你另一半honey(bb)一齊去呢?

大宅

Re: 情人節快樂~

我們一家 3口在家打邊爐
Daniel Cheng is my lovely boy.11/9/2005 is his brithdayWelcome to Daniel Cheng

別墅

我都唸緊黎個問題, 不過已經好耐無慶祝, 老公話老夫老妻唔係情人了, 被佢激c!
gogOBABY 寫道:
你地依家仲會唔會去慶祝架?如果會, 會唔會帶埋你另一半honey(bb)一齊去呢?

大宅

唔會正日慶祝lu, 因為好唔抵. 女都生埋啦, 只要老公有心, 邊日慶祝都一樣o者. 孖b女平時o係大埔, 所以情人節唔會同佢地出去慶祝, 不過我地會入大埔睇佢地. 都叫做一齊過o甘話o羅.

別墅

我地諗住帶埋bb出去食飯慶祝, 當然唔會去candle night dinner喇!咁貴!

我大肚果年都有去慶祝, 記得果年見到d情侶細聲講細聲笑, 我地就大聲講大大笑, 好似好打擾人。如果仲帶埋bb去!oh!一定比人 鬧~

翡翠宮

好媽媽勳章

自從 大包出世之後, 我生日、老公生日、情人節、結婚一週年, 都無慶祝過.......... 只係買個細蛋糕仔, 要揀大包食得o既, 一齊食當慶祝咋.....
係當年 大包差不多滿月, 我生日, 老公湊住 bb, 我先可以一個人去附近商場幾個鐘, 買衫當慶祝........

大宅

今年情人節我們打算當晚留謙謙仔在公公婆婆家晚一點,因為我們已經很久很久沒有2人世界了.

自從謙謙仔出世之後,我們的活動全部是3人行,更妄想可以有私人時間行街買東西,但我們都常常討論,覺得大家要取得一個平衡,雖然子女對我們來說十分重要,但其實身邊的伴侶同樣重要,感性或殘酷一點說,子女會長大,就算有多孝順,也不可能陪你一世,他/她將來也會有自己的天地,反而陪著自己一世的是自己的另一半!所以真的要好好珍惜!不要覺得"仔都生埋",甚麼也不用做,因為愛情/感情如植物一樣都要時間去栽種,少灑一日水可能問題不大,但若長久都不理會,你可以想像後果會如何!我也認識朋友,因為生完BB後,將所以時間用在BB那兒,結果maintain不到多年的婚姻,希望大家好好珍惜你的另一半!

所以我現在仍堅持會在special days送禮物給我老公,那怕只是小小的禮物!

weewee

大宅

weewee:
我好同意你既睇法,我地定時都會過下二心世界,暫時放低彤彤比婆婆湊住,我地去拍下拖,我覺得雖然bb好重要,但都唔好忽略左另一半呢...彤彤出左世後,我同老公既生日、結婚週年都會同以往一樣,去慶祝下,互送禮物,但會返屋企同彤彤一齊切蛋糕,二人世界後便是三人世界

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

一向都係 食下飯便算...

男爵府

睛靈勳章

結婚之後我們沒有興祝了. 呢個係由我決定的. 因為老公已不是我的情人了. 情人節係俾一pair pair未結婚的情人來興祝. 相反, 我會好注重結婚週年, 因為呢日係我同老公獨有的人生大日子, 呢日對於我們來說義意重大.

呢d只係我個人意見. :mrgreen:

男爵府

Me too
mat媽 寫道:
一向都係 食下飯便算...

大宅

WinkyLee 寫道:
結婚之後我們沒有興祝了. 呢個係由我決定的. 因為老公已不是我的情人了. 情人節係俾一pair pair未結婚的情人來興祝. 相反, 我會好注重結婚週年, 因為呢日係我同老公獨有的人生大日子, 呢日對於我們來說義意重大.

好同意呀,我都好重視結婚週年,由其今年係10週年,好想肥爸同我去2人世界,但自從小肥出世後,肥爸乜
5歲~~

男爵府

睛靈勳章

小肥媽,

我同老公都係今年結婚10週年呀!! 我係12月.
你係幾多月呀?

winky
kat923 寫道:
[quote]

好同意呀,我都好重視結婚週年,由其今年係10週年,好想肥爸同我去2人世界,但自從小肥出世後,肥爸乜

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

WinkyLee,
me too woh, same month as you tim ar
不過今年得我同我個小情人殷殷一齊過,個佬要新年前先番黎hk,佢要我提先記得所有日子,好冇心

小肥媽,

你係幾多月呀?

winky
[quote]
kat923 寫道:
[quote]

大宅

[quote]
peaceaa1122 寫道:
WinkyLee,
me too woh, same month as you tim ar
不過今年得我同我個小情人殷殷一齊過,個佬要新年前先番黎hk,佢要我提先記得所有日子,好冇心

[quote]
小肥媽,

你係幾多月呀?

winky
[quote]
Winky~~我係3月,早過你地呀
5歲~~

男爵府

睛靈勳章

時間真係過得好快, 唔經唔覺已10年. 想唔到呢度都有3位family係已結婚10年. haha, 我們都係結婚成8年先要bb tim.

小肥媽,

3月好快到, 想定點興祝嗎?

大宅

Winky,

嘩!原來你已經結婚10年....you looked so young!
時間真係過得好快, 唔經唔覺已10年. 想唔到呢度都有3位family係已結婚10年. haha, 我們都係結婚成8年先要bb tim.

小肥媽,

3月好快到, 想定點興祝嗎?

男爵府

由相識到結婚到依家都無慶祝過,唔止情人節,就過生日、結婚週年、聖誕...對我地來講,都當無野發生,生日最多係買個cake,目的係比迪迪食
生日禮物,老公比錢比我,我就睇下佢缺乜,有野缺咪買比佢,無野就算...
好沉悶的一對

大宅

好sweet結婚10年....
我..2年多貨仔
Daniel Cheng is my lovely boy.11/9/2005 is his brithdayWelcome to Daniel Cheng
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至