跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇媽媽知道bb條頸紅左, 可以搽什麼呢?

由於亞b條頸好多褶,攪到紅曬,可以搽什麼??
:lol:

洋房

Re: 有冇媽媽知道bb條頸紅左, 可以搽什麼呢?

我囡囡之前都成日係咁架!查蘆薈膏半個鐘左右就退架啦!平時佢地嘔一啖半啖d奶好容易漏到落條頸仔度,一奄就紅哂,得閒仲要用濕綿花勤d抹下。

大宅

denise888 寫道:
我囡囡之前都成日係咁架!查蘆薈膏半個鐘左右就退架啦!平時佢地嘔一啖半啖d奶好容易漏到落條頸仔度,一奄就紅哂,得閒仲要用濕綿花勤d抹下。

蘆薈膏萬寧有冇得賣? 你用咩牌子係邊到買嫁?
吾該曬!

別墅

Pls let me know too since my BB also has similar problem..

洋房

我見倒大間嘅藥房有日本出嘅蘆薈膏賣,我自已就用forever嘅蘆薈膠,上yahoo拍賣到買,大約80蚊一支,我用嚟查頸、pat pat同面珠仔(我老公仲成日偷嚟查暗瘡),應該一枝可以用成年。
ckp 寫道:
[quote]
denise888 寫道:

蘆薈膏萬寧有冇得賣? 你用咩牌子係邊到買嫁?
吾該曬![/quote]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

denise888,

係咪呢隻呀,我都想買俾囡囡搽呀

洋房

係呀!係呀!係哩隻啦!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

唔該哂呀

別墅

我試過淨係搽爽身粉都得,但效果就無咁快.

大宅

ckp

記住次次洗澡都要打開洗入面, 會好快好番架

我覺得搽野會up住,種唔好啦

ybb

ckp 寫道:
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/62903/ticker2.png[/img]

大宅

ybb 寫道:
ckp

[quote]
ckp 寫道:
[/quote]

我都覺得搽野會up住, 每日洗澡都已經有打開洗入面, 撥開3褶咁多,先到頸仔呀, 沖完涼仲用毛巾去素, 都已經dry啦,但都無改善!
所以都要用其他方法啦!

大宅

種有唔好比條頸濕,經常要dry先得架。
如果真系唔得,去找醫行會好D lor

ybb

ckp 寫道:
[quote]
ybb 寫道:
ckp

[quote]
ckp 寫道:
[/quote]

我都覺得搽野會up住, 每日洗澡都已經有打開洗入面, 撥開3褶咁多,先到頸仔呀, 沖完涼仲用毛巾去素, 都已經dry啦,但都無改善!
所以都要用其他方法啦!
[/quote]
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/62903/ticker2.png[/img]

別墅

ckp,

可以搽雙妹嘜雪花膏, 我個 b 都用緊, 兼可以去面上的紅點及奶癬添 ! 葯房有售, around $ 25.00.

首頁

尾頁

跳至