自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

好唔開心, 如果係你你會點?

尋日放工我去搵我69果時,
可能我個fd果邊好嘈,咁我同佢傾電話時大聲左少少,
之後坐我後面個女人(30餘齡)拍左我幾吓博頭,
跟住好惡死咁同我講"小姐呀,你講電話可唔可以細聲d呀!!!"(塊瞼仲要拎埋一舊),
咁我都知我真係好似大聲左少少,咁我咪話"係?!唔好意思呀 "之後同個fd講多兩句都收線啦!
但佢都唔洗咁大聲話我掛,當時真係覺得好尷尬,其實我想話番佢,但佢又冇拎粗口話我,而且我又特然諗起巴士亞叔,所以都係算.
不過其實我覺得佢自己講電話都幾大聲,點解佢自己又唔檢討吓??又唔埋下我感受?
我落車果時佢仲要啤住我,好似我犯左咩大罪咁....
我到而家都好唔開心, :-( 可能我果時話番佢我會舒服d 比著你,你會點?
仲有,我個b未出世(8個幾月),但我婆婆話唔好比人拍博頭架wor,尋日終於比人拍左,點算?有咩唔好架?

男爵府

2019新春慶豚圓

Re: 好唔開心, 如果係你你會點?

其實都好小事姐,比我係你我都會好似你咁,識事寧人,吾好吾開心啦!!

男爵府

如果只是老人家 聽唔到, 你講大聲左小小, 只是講一陣, 都不是錯, 你唔好咁介意, 乜人都有啦,
我覺得你無錯呀, 咁你開心番D 啦 OK ??
有捨必有得 有得必有失

禁止訪問

禁止訪問

洋房

咪係,
最大問題係佢自己都講得好大聲嘛!!
比佢話果刻真係好尷尬架,
d人又望住自己...
同埋點解婆婆話唔好比人拍博頭
咁比人拍左又會點架?

大宅

傳說話大肚婆俾人拍膊頭會冇左個BB,我陀緊個大女時就試過俾人好大力咁拍膊頭(係响我後面拍到我痛果種),果時有左得2個月,都有小小驚架。結果我同BB都冇事,證明呢個傳說係假既。唔使擔心啦。好好照顧自己。
laughin' to keep from cryin'

洋房

咁都冇咁驚,
我都差唔多生得啦,
我諗最多都係早產姐

別墅

嘻嘻~~咁你等住生個肥肥白白、健健康康既bb啦。其實,都真係好小事,唔洗唔開心喎~

ag0442 寫道:
咁都冇咁驚,
我都差唔多生得啦,
我諗最多都係早產姐

子爵府

有d人係咁煩架喇~~~~
小事小事,唔好放係心上
開心反啦~~~諗下bb就開心架喇

至於比人拍膊頭,d人就會係會拍走個bb
不過我初初有bb時都成日比人拍膊頭,
但我bb而家就快兩歲了,証明唔係真既

大宅

我會吃好味東西及聽歌(要開大聲一點).我就好快忘記唔開心嘢.
但沒有事的,我姑姐有6個月. 我當時只是初中生 , 我就好大力拍我姑姐膊頭 .我姑姐嚇了一嚇.事後她用溫柔的聲同我話 , 日後不要拍大肚婆的膊頭 , 怕拍走BB.但我姑姐亦順利生BB.
JO JO PIG

子爵府

唔水唔開心, 少事一宗je~ 覺得自己當時唔係大聲咪擋豪比佢囉, 旁人明事理既會明白既

香港咩人都有, 如果野野都咁激氣真係命都短幾年架, 所以凡事要平常心, 唔好觸怒或令自己唔開心

首頁

尾頁

跳至