跳至

首頁

尾頁

洋房

會唔會成日比bb睇電視

我1個人湊B, 晚上多數開電視(7:00~11:00), 有D聲冇咁悶, 早上1:00~2-00都開BB歌比B仔聽, 佢好鍾意架BUBU巴士唱歌仔,雖然晚上佢唔會一直睇住個電視, 但會唔會比佢睇得太多呢?

袓兒
[url=][/url]

侯爵府

Re: 會唔會成日比bb睇電視

I always keep the TV on. I know it's not good for ah B to wathc TV all the time, but if I don't do this, I'll go crazy sooner which I think is even worse

珍珠宮

我都有開playhouse disney channel俾囡囡睇,
佢好鍾意ga
因為覺得佢睇得多tv,做野/玩唔得專心,所以而家就唔俾佢睇太耐

男爵府

jerry仔好少睇電視, 除咗食嘢開始扭計,咁就會開隻碟俾佢睇, 趁佢睇到口擘擘就拿拿臨餵佢食埋 近期佢最鍾意睇twins兒歌英文VCD, twins未出現已經笑定先

其他時間我會叫工人同佢玩,或者俾玩具�書仔俾佢.佢都唔扭睇電視....我怕佢太快要帶眼鏡呀,我兩公婆都好深近視架

珍珠宮

pau pau

我同老公都係四眼,睇怕cherry都走唔甩lu

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

都知道比佢睇太多電視唔係幾好,但係當佢樓計時,開電視就係最好既方法,無符 :tongue:
]

男爵府

Monty 寫道:
pau pau

我同老公都係四眼,睇怕cherry都走唔甩lu

好大機會架,希望佢地變四眼仔�四眼妹嘅時間越遲越好喇 :-(

男爵府

我都有個問題關於bb睇電視,
軒軒佢除左高朋滿座主題曲有興趣望住電視機跳舞拍手外,
其他都好似~~~冇吸引力
播英文個d歌 佢睇,得三兩秒貨仔...就冇興趣
咁係咪佢對呢d冇興趣呀

大宅

如果我同我先生喺屋企﹝Mon - Fri at night & weekend﹞,我哋都係電視長開架!不過進陽都好少理,佢係葉宮官嘅大忙人,好多嘢攪,冇時停。惟一坐定定就係睇english time dvd/ 天氣報告﹝最好有埋舜間看地球﹞/ 近排開始好賀年歌﹝恭喜恭喜恭喜你...﹞!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=large]我都成日比MoMo睇電視, 尢其係我哋唔得閒嘅時候, 佢睇DWE & English Time, 佢會跳住舞睇 但上次去健康院時姑娘都叫唔好比佢睇太多, 因為佢專注力唔夠
該用戶已被刪除

公爵府

畀面勳章

雖然無長望住但bb係有聽架, 你留意下bb只睇佢覺得有趣的, 我個仔每出現貓, 狗, 馬騮, 靚女佢都會望下跟住又繼續玩玩具架
jennyliu 寫道:
咁係咪佢對呢d冇興趣呀

侯爵府

佢就算唔係望住個TV, 但佢都收到gar. 我有時只開声比佢聽(DVD 兒歌), 唔開TV, 佢都可以自已玩好耐gar!!!

jennyliu 寫道:
咁係咪佢對呢d冇興趣呀

別墅

My daughter 係電視精一名!!

別墅

dodododo...

just curious...

<<但上次去健康院時姑娘都叫唔好比佢睇太多, 因為佢專注力唔夠 >>

how do they know the baby is not focus enough?

男爵府

好媽媽勳章

尊家話唔好睇咁多電視,電視是亙動的,看得多會不喜歡看書喎,不過BB在外婆家湊就好難,老人家要看電視,下午屋企人少而且沒甚麼節目好看還可以,但黃昏新聞時段開始就電視長開了

大宅

天諾都係勁鍾意睇電視, 一話開電視叫佢講爸爸媽媽, 做請請,拍手都即做, 佢依家認得english time d碟成日要我哋開俾佢睇, 佢一日唔會睇多過3個hour電視, 仲有呀佢都係好鍾意高朋滿坐架

男爵府

tszyui都係超級電視迷!

複式洋房

yes, 我仔仔都好鍾意 "高朋滿座主題曲 " & 天氣報告"瞬間看地球"!

大宅

我隻b都好喜歡架 !
仲有新聞報導添 !

Add-add 寫道:
yes, 我仔仔都好鍾意 "高朋滿座主題曲 " & 天氣報告"瞬間看地球"!

首頁

尾頁

跳至