自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我好嬲呀...年尾流流都要辣慶我~!!!!!

話說舅母尋日話比我知佢個囡出水痘,原先今日夜晚會一大班親戚食飯同年初二會上阿婆度拜年,咁我即刻話你個囡咪唔上得囉,點知佢答話阿婆話唔怕wor,佢個囡同我個囡一個o係廳一個o係房度咪唔會野到囉....(我個囡未打水痘針)!我即時反應梗係no啦!仲話佢知如果佢個囡上去咁我地就唔會上喇.....佢尋日都話睇下初二點先(我已經心諗有冇搞錯呀個囡出水痘仲要帶佢出街吹風唔留係屋企,仲唔怕傳染人咁)~但佢話今晚團年飯就唔會一齊食因為佢要返外家食~好啦咁我都算啦...諗住年三十可以帶阿囡食團年飯!

點知今日我99打o黎話舅母都會去喎,我即刻火都o黎埋,有d發火咁同99講咁今晚唔洗預我全家去喇~我99話咁佢同阿婆講我返外家團年,我心諗洗乜呀大佬宜家我仲乜要搵個籍口話唔去,擺明就避佢啦~直接講我怕傳染比我個囡咪得囉....當然我冇講出口...係咁話是但你啦就收佢線(我知我99咁同阿婆講都係想comfort佢老人家唔想佢唔開心)~

我真係好嬲好嬲呀,嬲到想喊~我知新年個個都想出街開開心心,若然我個囡咁不幸(touch wood)出水痘我都會閉關唔帶佢出街啦,乜宜家d老母咁自私o架(sorry容許我粗俗d)~宜家搞到我個囡同我地全家年三十唔食得團年飯,年初二冇得同阿婆拜年都係因為佢咁自私

唉...真係勁唔開心 :-( :-( :-( :-( :-( :-(

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 我好嬲呀...年尾流流都要辣慶我~!!!!!

咁你咪一句彈埋去話唔想過年都要帶個囡睇醫生囉.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

男爵府

佢真係好自私喎! 明知水痘會傳染都仲帶個小朋友四圍去,又要坐車.................都會傳染比其他人啦,新年流流.......唉!

大宅

一定堅決有你無我,無你先有我,因為同一屋簷下,點都會傳染到,因為我仔仔果年就係咁。

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Asher 寫道:
佢真係好自私喎! 明知水痘會傳染都仲帶個小朋友四圍去,又要坐車.................都會傳染比其他人啦,新年流流.......唉!

agree

伯爵府

2019新春慶豚圓

嘩...簡直係超級自私精呀!會傳染比人架喎~有冇搞錯呀!?

大宅

好媽媽勳章

嘩!佢禁樣好大鑊個喎.分分鐘傳染好多人喎
快樂可人兒
:-DResults:

伯爵府

2019勳章

:tongue:

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

真的很自私

水晶宮

好媽媽勳章

蘇樂b
想問下你舅母會去邊度架,單聲等我唔好去個頭呀!
我個女都未出過架

民房

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章

有無搞錯,
佢又搭車又剩,
簡直危害公眾健康,
佢知唔知水痘係空氣傳染架!

佢會響邊頭出沒,
成個bk都避下佢囉!

珊瑚宮

好媽媽勳章

wa.........正自私精

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

can you 年初一去一去拜年 (should go earlier than the 水痘B or otherwise could also get the virus/bacteria gar) ??
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

kitty0502 寫道:
蘇樂b
想問下你舅母會去邊度架,單聲等我唔好去個頭呀!
我個女都未出過架

Me too. 我個仔都未打水豆針.

子爵府

我個仔未打水豆針.快d捉佢去打先.不過有些人真的好有問題.

首頁

尾頁

跳至