夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我真係好憎奶奶,點解你要咁對個孫?

大家仲記唔記得我,我之前post過我老公成日飲醉酒返黎攪我個仔,而家佢已冇了,我相信佢知道自己唔岩,所以我就冇搬走,但我而家對佢死曬心了,因為佢都冇做過爸爸嘅責任,我而家等緊公屋,一有屋就會同對仔女搬走,唔講佢住,因為我已當佢冇到,佢影響唔到我,但我個奶奶就真係令到我好唔開心,我之前講過佢成日鬧我個仔,當然而家都一樣啦,好似我個仔跌親係到喊,佢唔安慰佢都算啦,佢仲不停咁鬧佢話佢唔睇路,我已經唔出聲,佢仲不停咁鬧,我嬲得滯就同個仔入睡room,大力關埋個門,之後佢就用潮州話鬧我發脾氣,冇大冇細,講咗好耐,我係入面係咁喊,有好多次都係咁,佢成日鬧我個仔,仲要講到佢鬧得冇錯,係我個仔衰,好似頭先我個仔8點幾未沖涼就瞓咗,咁我諗住等佢瞓醒先同佢沖,點知佢瞓咗好耐都唔醒,奶奶就叫佢起身沖涼,咁佢眼瞓叫極都唔醒,佢就係咁鬧佢話佢衰格,未見過啲細路咁衰,又話佢啲性格咁衰,叫極都唔聼人講,冇鬼用,係咁鬧鬧鬧,我都唔想同佢嘈,又冇出聲,但我真係好想鬧返佢,佢仲要又出又入咁鬧咗幾次,話佢冇鬼用,我先忍唔住同講"你試吓再講都一次",佢先冇出聲,佢又話唔想同我嘈,好似講到係我想搵交鬧咁!
我日日咁忍真係好辛苦呀,佢對我個仔真係極次差,佢做錯啲啲野就用好難聼嘅說話鬧佢,就算佢只不過係走吓jump吓咁啦,都要比佢鬧,呢個女人個口真係好嗅,我唔想個仔比佢鬧,同個仔入room佢又話我發脾氣,我都唔知用咩態度對佢,因為佢見我嬲佢仲會鬧多2錢重,我好想一走了知呀!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

Re: 我真係好憎奶奶,點解你要咁對個孫?

樓主點可以將自己的心情交給奶奶去決定,即係佢罵你你就唔開心,佢唔罵你你就舒服些,開唔開心應該自己去決定的,好好控制一下自己情緒啊,你可以當你老公死的,為何一個不相干的奶奶你反而會動氣呢 你越表現不開心,你奶奶就越罵越過引,如果你奶奶咁無口德,你就應該用佢來做反面教材,把佢的錯處係仔仔面前解釋比仔仔聽,等奶奶自己感受下你的說話,但就不要正面同奶奶嘈,因為這樣反而會比人話,但你教仔就無人可以話你了,老公你都可以放棄了,一個奶奶又是什麼呢,放開心情吧,仔仔會受你的情緒影響的,笑多些啦,新年快樂啊!

大宅

妳奶奶係唔係女人嚟架? 點解一d母愛都冇架? 佢都曾經係人新抱啦,唉...唔好理佢咁多啦,當佢透明啦,唔好比d仔女行近佢,分檯食飯仲好,當自己而家同仔女租人套房住lor,當佢係陌路人啦

大宅

你個仔幾大?
我都好明白唔係做

男爵府

我個仔3歲幾,但佢幾個月大已經比佢鬧,只係大個鬧得仲多,佢知我唔鍾意,佢仲話明知我唔鍾意都要鬧,唔會對我個仔客氣喎!
係個仔幾個月大時,佢好鍾意bu口水,個個bb都係咁咖啦,佢就鬧佢唔比佢bu,係6,7個月大時,個仔用個頭撞到佢個頭,佢一把打落佢塊面到,雖然唔係好大力,我嬲到啤住佢,佢仲講到理直氣壯,話咁細個一定要教,唔可以縱,我可以點!

大宅

哇!我唸我地兩個都有個變態99!
你都算忍得!我上次就因為佢又襯我老公返

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好彩我老公一直都唔讚成比兩個仔99湊,甚至連99同我+小朋友單獨接觸嘅機會,老公都唔會比,任何時間 / 場合,99要見我兩個仔,我老公都一定要在場,佢一定會睇住我哋,咁我先可以逃過好多刧
該用戶已被刪除

王國長老

2019勳章 至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大宅

hi 850212
之前都睇唔少你99 d過份野,你真係好忍得,希望你快d上到公屋,以後就唔洗見到依d把口好似食過c嘅衰人!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

你99真係有問題, 都唔當你個囝係孫. 其實你唔駛俾面佢, 有時忍99只係唔想c6難做, 你同你c6的關係已到呢個地步, 你大可不理你99, 如又話你個囝, 當然無理取鬧, 你可鬧番佢. 其實你可以返外家嗎 ? 我覺得咁樣全落去對你小朋友冇好處.

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

你99真係
我覺得你現階段唔好同你有正面衝突,盡量俾個囝少接觸佢,一有公屋,即搬走!
我覺得如果有機會走的話,就走啦!無謂因為別人而令自己唔開心
好好照顧囝囝吧!
My Two Princess

公爵府

2019新春慶豚圓

話晒都係自己個孫, 點可以咁對待?!

大宅

唔好比佢揍啦,有d人係無奈性揍b,而且上幾代人教仔係鍾意打打駡駡.可能佢以前都係咁比佢呀媽駡.

侯爵府

BK Milk勳章

教孫唔係禁教, 你估仲係30, 40年代咩, 依嫁d 小朋友會見你做咩就跟著做, 呢d 叫做"身教",
850212 寫道:
我個仔3歲幾,但佢幾個月大已經比佢鬧,只係大個鬧得仲多,佢知我唔鍾意,佢仲話明知我唔鍾意都要鬧,唔會對我個仔客氣喎!
係個仔幾個月大時,佢好鍾意bu口水,個個bb都係咁咖啦,佢就鬧佢唔比佢bu,係6,7個月大時,個仔用個頭撞到佢個頭,佢一把打落佢塊面到,雖然唔係好大力,我嬲到啤住佢,佢仲講到理直氣壯,話咁細個一定要教,唔可以縱,我可以點!

首頁

尾頁

跳至