跳至

首頁

尾頁

大宅

嵐嵐越來越痴身...

你地個bb會不會咁架

我返工好長時間, 平時都係99照顧嵐嵐, 自從我放新年假, 佢只肯我抱, 99好唔開心 :-(

我阿媽話6個月至歲半都係咁

[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

大宅

Re: 嵐嵐越來越痴身...

嵐嵐平時可能好少時間見你, 所以有得痴就痴到你實...或者你係餵人奶的關係...
我有個朋友佢都係返工, 以前都係餵人奶, 佢一放工接個bb, 就痴到媽咪實, 連老豆都唔俾抱...到依家成歲幾, 都係咁...
我阿女無咁樣, 可能佢見我見到厭o左, 其他人抱佢都會跟
六個月以後係會咁...好正常....

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

原來係咁...

而家我係到都唔肯食糊仔, 我要突登落街俾99餵 :-(

可能佢見到我, 就好似見個大奶樽啦

新年假有幾日直情好似全人奶, 唔肯食糊仔, 但係平時好鍾意食架

[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

大宅

我阿B 初初好鐘意食,後來食厭了,失去新鮮感,對食糊仔的意欲低了,我便加入紅蘿蔔泥或香蕉蓉,等佢有d 新鮮感,不如你都試下,可能嵐嵐食純米糊食耐左覺得無味所以唔願食。

食左一個星期的紅蘿蔔糊仔後,現在我阿B 已開始食粥仔。

大宅

唔係呀, 佢好多款架, 有粟米糊, 芝士波菜糊, 蕃薯蘋果糊, 雞肝糊...差不多所有明治或雪印7個月以下糊仔都食過, 嵐嵐都勁鍾意食, 純米糊會加蛋黃或甘荀蓉, 我會整香蕉蓉, 99都會整雞或魚粥,只不過我係到就唔肯食, 我一落街99就餵到一盒共32g(用3.5安士人奶開)的糊仔

首頁

尾頁

跳至