自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

DHC勁加價, 加幅高達100%

DHC勁加價, 加幅高達100%
人工先加果少少, 會市面上好多野都加價, 仲加得好多呢!
好似收到今期DHC月刊, 發現很多items加左價, 仲加得好勁下. 真係離譜!
好似~
沐浴露由$50加到$100
美胸gel由$660加到$755
男仔護唇膏由$50加到$80
護手霜由$40加到$65
玫瑰精華油由$205加到$260
Q10美肌水由$230加到$285
棉花棒由$35加到$55
...............
洗唔洗加得咁多呀? 我人工遠遠無加咁多呀!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Re: DHC勁加價, 加幅高達100%

嘩!!加左咁多搵X買咩!以前就係貪佢平覺得抵用咋喎!

大宅

伯爵府

2019新春慶豚圓 熱血勳章

市面上咁多其他選擇, 有寶咩!

子爵府

一向都唔用DHC product, 因為覺得貴同埋唔係特別好用.
我d皮膚用幾百蚊支同幾十蚊支都冇乜分別.

珍珠宮

畀面勳章

咦........網上仲未加喎

別墅

D cleansing oil都無左3支套裝呀
我用完D存貨決定轉用missha

子爵府

我都收倒佢本月刊, 加得太勁la

複式洋房

之前都有用過佢d產品,唔係特別好用,而家加價我諗都唔會再用啦

男爵府

別墅

本月刊仲話因為我好耐無買野可能唔再寄比我
其實仲好啦~我都唔想0甘唔環保
不過..我有近18XX積分想換cleansing oil呀
但佢地又好tricky0甘要我網上/電話買野先可以換野
但網上/電話要滿300先免費送..你地話係咪好賤

奀奀豬0702 寫道:

我都收倒佢本月刊, 加得太勁la

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

natzuki 寫道:

說得對

民房

DHC係日本根本唔係咩名牌,間間便利店同埋藥房都有得賣,仲平過HK好多,反而唔多見有專門店

別墅

我成日都諗:第時發左達買佢黎試下 ....而家佢加價加得咁離譜﹐第時就算真係發左達(有餘錢)都唔會幫襯佢~ :tongue:

子爵府

男爵府

wyeth冷知識勳章

上年去日本旅行時,個導遊話DHC其實係台灣公司,除0左食品果part係日本製外,其他都係台灣做.

男爵府

k7jmok 寫道:
上年去日本旅行時,個導遊話DHC其實係台灣公司,除0左食品果part係日本製外,其他都係台灣做.

但係package上全印上made in japan喎?
不過佢咁加法, 我都唔想再幫襯, 換埋d積分就轉用其他算啦. 反正我的皮膚都係用平用貴分別不大.

子爵府

PP_vivi 寫道:
[quote]
natzuki 寫道:

說得對
[/quote]

男爵府

畀面勳章

講真DHCo係日本係cheap野黎之嘛…大多數7仔或便利店就有ga la …係黎到香港比人包裝下…d香港人就以為係好野…佢簡直唔入流…d人仲鬼咁盲目去捧佢…日本冇人用呢隻牌子ga…咪再畀人牽住走啦!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題