美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇人自己整水晶甲/Gel甲 (Part 4)

[size=x-large]新架步開張大吉!!

一切由豬年開始!! 祝大家越整越起勁!!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

Re: 有冇人自己整水晶甲/Gel甲 (Part 4)

嘩! 我第二個到part 4, 大吉大利!!
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

大宅

我係三個報喜, 生龍活虎, 恭喜 恭喜

複式洋房

我都報到先!希望Part 4 開開心心再繼續到Part 5 !

[

子爵府

hi all,
我又黎報到先~~

別墅

MUMMY,
我黎報到~~yeah~~新年快樂~~~~
Emily's Selfmade Gel nailClick here 另一個擺甲的Yahoo Blogclick me please

男爵府

Julia,

你整左乾花閃條? 對手係你定人地架? 我諗對真係一定好拿閃! 我都好耐未整過乾花... 有冇睇Nfu本書, 裡面有對手係整滿乾花的, 果對手一定好貴! :lol:

講起乾花, 我見旺角惠惠度有一盒好多顏色的, 佢唔係我用開果隻圓餅binbin果隻, 真係一朵花咁既, d色好靚, 個牌子係C字頭的, 唔記得點串, 要200幾蚊盒, 但真係好靚, 但我上次忍住冇買到, 因為我驚買番黎玩一次又擺足幾年.....

hinhinmom,

你最新07年1月17日upload第一張相果個閃片好靚喎! 果個閃片係咪本身透明, 但反起光上黎綠綠藍藍紅紅咁樣果隻? 果隻閃片我都有呢!

all girls,

你地整完手記住影相upload, 因為我會入去睇你地既進度架! 唔好以為我唔睇呀~!!

複式洋房

[size=large]豬年行大運, 身體健康

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

子爵府

all sister:
好極了,祝大家甲藝蒸蒸日上,更多姊妹墮入深淵(美甲),身體健康,頭腦精靈,諗多喲甲款.....明年part 4 go to part1000.......

大宅

唔好意思..我想問問..
我買左ibd一套gel...裹面有 bonder.clear gel. builder gel同 pink gel...
是否用左bonder先再用clear gel或pink gel..最後用builder gel??
thank  you

大宅

mummy,

講起乾花, 圓形扁一餅個d我試過整, 不過成朵花一粒個d, 我就整唔到, 個步驟都係咪好似平時整乾花咁架咋?
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

別墅

男爵府

moon1980,

正確黎講, 用完bonder先至用builder gel, 再用clear/pink gel的。 builder係延長果部份用, 不過我就認為有builder gel做曬成隻甲都可以架啦。 佢分咁多種出黎都幾麻煩同埋屣氣的....

但你之前有冇學過甲的? 如果冇學過諗住自摸會比較難同容易氣餒的, 或者你自己試下先吧。

amy,

未load相嗎? 未睇到你既新作喎。 4.5 hours差唔多啦, 你唔好忘記你要拆舊甲, 重新起過再加十隻手指雕曬花喎姐姐仔!

Perth,

其實一樣係咁做, 不過一朵朵果d你就要有d技巧, 我見到惠惠果盒乾花佢連埋一個膠紙比你壓一壓朵花的 (我看圖睇到), 如果唔係就會好 "拮" 出黎, 唔似你用緊圓餅型果D咁易做架。

all,

我對住我對手好厭惡呀~~ 好想做過曬佢, 但兩個細路又未好番而家又輪到個工人病左...唉!!!! 到下個星期二就三個星期啦, 未試過對手吽咁耐, 生曬出黎............ 見到都..

男爵府

畀面勳章

我來遲了.....

別墅

mummy,

係朋友的手呀, 唔係我自己果對, 佢對手係3年前整過gel甲, 今次係完全新整的, prep甲都成粒鐘呀, 佢甲面有好多死皮, 剷左好多出來呀, 同埋我地都唔記得影番張做甲前呀
你入去"幫朋友做甲"果個相簿度應該睇到啊

佢勁鍾意呀, 因為佢之前出去整都係法式閃粉甲, 都未整過立體花啊 我幫佢雕好花之後, 佢仲話多謝我啊 :lol: 佢真係勁開心呀

男爵府

畀面勳章

mummy,
全家病哂咁慘, 你要take more rest保重呀, 要照顧咁多個。

男爵府

畀面勳章

呢幾日阿女aa住個電腦, 悶到c, 唯有玩吓甲片, 學人咩野民間彩繪, :mrgreen: 你地睇吓似唔似, 指點吓呀

男爵府

smalle,

你真係乜野都試下試下都比你試到出黎的, 真係幾叻架你 , 都靚喎!

我前兩日都有畫, 你又睇下我果d似唔似? 我果d 正一現代人畫民間彩繪.... 朗軒媽媽仲話一睇就知係額頭鑒住Mummy's feel....

amy,

我發覺都幾多人未試過雕花上手的, 因為可能出面逐隻計錢所以有D人都唔捨得做的。

別墅

細e,mummy,
我都想學呢d彩繪呀.....可唔可以教我...

細e,逢親見到你用紫色就會諗起anna siu 架喇~~hahha

amy,
你 幫朋友整果對手好靚呀真係~~~掂呀!!!!

Emily's Selfmade Gel nailClick here 另一個擺甲的Yahoo Blogclick me please

大宅

我都係年初一全家發燒病左 , 真係發過豬頭

judy ,

你個民間彩繪好正啊 , 我都想學啊

首頁

尾頁

跳至