美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

民房

有無人睇過陳樹餘醫生??

有無人睇過陳樹餘醫生??收幾錢ga??好唔好ga~??
please help~thx~
Sweetice

民房

Re: 有無人睇過陳樹餘醫生??

I did. About $600 per visit. OK好 la. But usually you need to wait for long time (1 hour +).

民房

hello wendytanghk,
你果時係唔係睇皮膚ar?大約要睇幾次先好ar?
thx~
Sweetice

大宅

他是我的大恩人, 因為我從發育開始已經開始生暗瘡, 成面都係. 已經廣尋名醫. 上至深圳同仁堂, 下至明星醫生黃國安, 或坊間的醫生, 大大話話睇咗成十年都不能根治. 白白浪費金錢,時間及精神. 到幾年前, 經朋友介紹去睇陳醫生. 食咗大約半年藥. 暗瘡已經根治了, 雖然偶然都會出一兩粒, 但都係好細粒. 而且我成日俾人讚皮膚似mop殼鷄蛋, 又話我無毛孔, 我話俾人知我以前生到成面暗瘡都冇人信. 不過我要話你知, 睇醫生最重要對個醫生有信心, 定時食藥, 同有耐性啊!!!

複式洋房

我估佢梗係出殺手"金間"Roaccutane, 其實好多醫生都識開呢隻藥,
你講得對, 睇醫生最重要對個醫生有信心, 定時食藥, 如果唔係, 睇邊個都無分別

小翠 寫道:
他是我的大恩人, 因為我從發育開始已經開始生暗瘡, 成面都係. 已經廣尋名醫. 上至深圳同仁堂, 下至明星醫生黃國安, 或坊間的醫生, 大大話話睇咗成十年都不能根治. 白白浪費金錢,時間及精神. 到幾年前, 經朋友介紹去睇陳醫生. 食咗大約半年藥. 暗瘡已經根治了, 雖然偶然都會出一兩粒, 但都係好細粒. 而且我成日俾人讚皮膚似mop殼鷄蛋, 又話我無毛孔, 我話俾人知我以前生到成面暗瘡都冇人信. 不過我要話你知, 睇醫生最重要對個醫生有信心, 定時食藥, 同有耐性啊!!!

民房

小翠~

你果時睇左幾錢ar?

同埋去睇陳醫生係唔係直接話睇皮膚同暗瘡就得架la?

因為之前有BK姊妹話過佢幾串,叫人地為靚就唔駛去搵佢,
佢話暗瘡無得醫, 自己會好喎~

所以唔知直接話睇暗瘡會唔會佢鬧呢~ :-(
Sweetice

大宅

我真係唔記得幾錢. 但我個人認為如果可以根治到我的嚴重暗瘡, 駛多多錢都值得. 因為真係有番自信. 記得最初他都唔肯開個隻R記頭(A酸)的藥給我, 叫我試吓食啲消炎藥先. 但我話佢知, 我已經廣尋名醫, 中西醫也看了無數, 連明星醫生黃國安也看過, 亦不能醫好. 啲暗瘡實在令我好唔開心, 亦唔想出街. 連自信也沒有了, 我真係好希望能夠醫好, 在我還有青春時可以用個靚樣見人. 希望他能開個隻藥俾我. 最終他都被我打動了. 其實好多專科醫生都寸, 黃國安都好寸. 你見到陳醫生, 只要你俾佢講完佢想講的說話, 才作出提問. 陳醫生其實都好好人的!

複式洋房

佢係吋架,不過幾得。我都o係佢度睇過暗瘡,佢話暗瘡係心理病,醫唔醫都得,不過女仔通常都會醫架喇。我d朋友都睇佢,唔錯架。我唔記得幾多錢lu。

民房

唔該你ar小翠~
我都係咁話~只要可以根治到暗瘡,
其實真係駛多多錢都值得~

不過我想問下"個隻R字頭(A酸)的藥"係唔係(Roaccutane)ar?

同埋係唔係頭一個月食d暗瘡會嚴重d 架?

同埋想問下食過的姊妹有無side-effect?

a million thanks to all BK members~
Sweetice

大宅

Rocutane, 我幾年前都食過,雖然我d暗瘡唔算好嚴重,但每個月梗要出十粒八粒仔,最衰我好容易留印同埋d印好耐都唔退(針清黑頭完個d紅都要幾日先退),個個月咁出暗瘡,整到塊面冇瘡都成面一點點,好乞人憎,之後我咪狠狠地叫醫生開Rocutane比我食囉,話貴又唔算好貴,一個月藥差唔多3千,但係食之前要簽紙話我唔打算生bb,因為食咗呢隻藥,又有bb的話係有機會生k胎架.我食咗唔夠兩個月就停咗啦,之後都好耐唔時先出下一粒半粒,咁我又忍下手唔搞佢,塊面而家唔會一點點啦,但係食藥期間我覺得塊面真係一滴油都冇,仲有d乾添.我又唔覺頭一個月d瘡有嚴重到喎.不過我嗰時仲有一粒藥一齊食架,我唔記得係咩藥,唔知會唔會係消炎藥所以先冇第一個月嚴重d呢?

大宅

Sweetice,

唔駛唔該!
係呢隻藥. 唔覺得頭一個月啲暗瘡會嚴重d喎.
只是覺得塊面冇咁多油.
希望你快啲好番啊. 加油!!!

洋房

我以前都食過一個療程四個月,食完後塊面真係冇咁多油而且冇晒D瘡瘡,我想問停咗藥一年後可否懷孕,還是呢世都唔可以懷孕?
Mimi[email]

大宅

我以前都睇過陳醫生, 佢俾我概感覺好nice, 解釋得好詳細, 我個妹都有睇過佢, 都醫好番晒, 你放心去搵佢啦!

大宅

我十年前都睇過黄國安,食過隻勁药幾個月,果真D印、暗瘡、面油、毛孔消失得冇影冇縱。可惜好景不常,一年之後又回復舊貌,其間不斷睇其他皮膚医生,食過紅霉素、避孕丸、中葯.........到前年我睇陳樹餘,佢比四環素我食,雖然效果唔及隻勁(R)药,不過總算控制到。我已停食了七個月,宜家又出番!!!!!真係心淡 :-( :-( 不過佢真係寸架,你一定要聽晒佢講。佢叫我洗完面唔好搽任何面霜,靠自已面部油脂已經夠?我話塊面會好乾喎!佢話:我話夠就夠啦,我無嘢講喇 同埋每次真係要等最少一個鐘

大宅

MIMI2323 寫道:
我以前都食過一個療程四個月,食完後塊面真係冇咁多油而且冇晒D瘡瘡,我想問停咗藥一年後可否懷孕,還是呢世都唔可以懷孕?

Of course you can pregnant, my girl now is 6 years old !

大宅

我睇過好多次啦,呢幾年都無番發就無再睇!我老公都係睇佢架!陳医生真係幾好。

大宅

He is a good doctor. I went to see him many year ago. I remember because I used the Borghese new mask and I found my face 腫起來like a "pig head" in the next morning. Very terrible. I willl never use this brand products.

首頁

尾頁

跳至