自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

deleted old post

deleted old post

男爵府

Re: 大年初一有無勘茶比6299架?

入門12年都冇

伯爵府

好媽媽勳章

我無呢樣野喎
反而我老母就要新抱勘茶比佢地飲
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

畀面勳章 睛靈勳章

我有呀! 前幾年都係老爺奶奶坐低等我斟茶, 今年就求求其其咋

大宅

no la

別墅

我入門之前,老公同姑仔都會自己勘茶比佢哋,我入咗門後,一定要入鄉隨俗啦

珍珠宮

好媽媽勳章

有架, 我99好攪笑, 佢會用返我地結婚時個set龍鳳杯, 沖定壺茶等的地返來.

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 王國長老

我有架!仲有斟埋我父母添!
亞仔由細都見我地咁做,
近呢1-2 年佢都識斟茶比我兩公婆,
個衰豬仲識放粒蓮子入杯茶度,
話咁即是甜甜蜜蜜!真係好心甜架!

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

以前會自己勘
而家會勘茶, 然後叫d細路俾爺爺麻麻

複式洋房

冇呢d~~

大宅

有...... 喺茶樓 .....勘哂全枱咁滯
孩子需要鼓勵, 適當的稱讚和鼓勵, 會使他更努力去完成任務, 對自己更有自信. 在小朋友的學習過程中,父母的啟發與鼓勵是十分重要。

子爵府

之前一路都有,但係叔仔地唔做開,我做就唔係幾好意思。

大宅

婚後第一年過年, 阿媽由年廿八開始每日提我初一要斟茶俾6299 其實佢
Our anniversary[br]

別墅

無呀

大宅

第一年有, 奶奶好開心話第二年唔使啦! 因為佢都唔興.
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqucvi20051206_8_My+child+is+Man+Hei.png

子爵府

無架.. 6299無叫過, 我更加唔興啦

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

不嬲都冇,係叔仔結左婚
愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

yoyobb 寫道:

無架.. 6299無叫過, 我更加唔興啦

me 2

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

YanYan0116 寫道:
有架, 我99好攪笑, 佢會用返我地結婚時個set龍鳳杯, 沖定壺茶等的地返來.

唉吔, 見到呢個topic先諗起, 好似結婚第一年有做, 之後那年有冇做, 我都唔記得. 生完仔真係冇咩記性.

係呢, 題外話, 我想問結婚時那套龍鳳杯係咪一定要留架? 有咩意思/意頭架? 因為平時親戚朋友上來, 都唔會用那套杯咁老套. 套杯係齋放在廚櫃內. 但我租樓住, 成日要搬, 好想唔要那套野.

複式洋房

吓! 結婚咁多年, 我完全唔知要架喎, 我99係所有中國傳統既野重懞過我, 佢係一個新潮99, 我初一去99家拜年, 佢重係雪櫃攞野比我飲, 又煮即食麵比我地添 ?-( .

首頁

尾頁

跳至
熱門主題