自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 大年初一有無勘茶比6299架?

我有架, 我同老公加個囡都有勘茶, 當玩又可以再逗多封利是, 一年一次, 老人家又開心!
________________ KiuKiu媽媽

男爵府

有 :mrgreen:
蚊蚊媽

公爵府

禾械酒樓求其勘杯茶比99,62咋

不過刀有利是

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

我阿嫂就勘比我阿媽, 但我就冇勘比我62 99 wor, 因為我99都冇咁既習俗.

珍珠宮

Of course 冇 la

大宅

畀面勳章

我老是不記得. 要99靜靜地提醒"勘茶比62 la" 我先識做. 但是我非常樂意, 因爲他們真的好好人. I am so lucky to have them : )

侯爵府

no

大宅

從來都無.

珍珠宮

好媽媽勳章

KiuKiu媽媽 寫道:
我有架, 我同老公加個囡都有勘茶, 當玩又可以再逗多封利是, 一年一次, 老人家又開心!

"再逗多封利是"? 係咪即係除了新年的利是, 老人家會另外再封多個利是? 咁我諗我99寧願唔使我勘茶好過了, 佢可以慳返封利是.

大宅

結婚咁耐, 每年除咗大年初一外, 99生日我都自動自覺!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

yes ah......@ restaurant, everybody from C6's family seems have no ability to 勘茶 gar......I am usually the one who 勘茶 gar..... ?-(
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

別墅

無呀, 我地都唔興嘅.

大宅

ME TOO~

yoyobb 寫道:

無架.. 6299無叫過, 我更加唔興啦

侯爵府

我自己就吾興既, 我見我媽都無斟比佢99(即係我阿麻), 點知結婚之後第一年, 我99要我同我老公斟, 我都無所謂, 你叫我斟未斟law

點知, 比我發現, 佢only叫我同我老公斟, 大仔同老婆吾駛.............二仔結左婚都吾叫佢地斟, 恰我呀

之前我未當聽吾到, 吾斟, 甘多年之後, 都無再叫我斟lu

大宅

年年新年都有架, 咁又多兩封斟茶利是!

伯爵府

無喎, 唔好阻住佢地開枱添呀

珍珠宮

你唔提我都唔記得, 今年真係無喎, 之前都係咁二比6299飲茶, 舊年叔仔結婚, 反而一齊從簡, 個個都唔洗做.?-(

等待驗證會員

SAME [quote]
EllieTo 寫道:
我入門之前,老公同姑仔都會自己勘茶比佢

侯爵府

首頁

尾頁

跳至