跳至

首頁

尾頁

大宅

點樣申請証件去大陸呀

我想同bb申請些証件去大陸玩呀, 請問點樣申請架? 喺咪要申請咗ID先可以申請回鄉証架?

大宅

Re: 點樣申請証件去大陸呀

要申請埋回港證架....回鄉證好似就咁拎出世紙去就得,不過要同bb影相...

大宅

no need to apply 回港證 now...

1. take your birth cert and apply HK ID card and the 特區護照 in the Immd dept.
2. after you got the passport, take the birth cert also and apply the 回鄉咭 in 中旅社.

bb影相--> yes ar.
吾家三隻小豬樂融融 ;-)  ;-)  ;-)

男爵府

我 bb 11月頭出世, 我11月20幾號已帶著佢出世紙, 結婚証書同我

大宅

pb12hk
想請問一下取回港証是否要一個第三者(跟BB冇關係)填份FORM 呀

子爵府

回港証已經唔需要啦,用passport就可以,唔駛sai錢攞,我姑仔個女4歲,一早申請咗回港証,但到而家都未用過 :tongue:
我剛剛係網上book咗攞passport,唔需要再book攞ID,佢會一次過幫你攞埋,約20個工作天,記得填埋份"副署人 表格"先去呀!攞咗passport同ID就可以攞回鄉証(要帶埋亞b去),10個工作天,如諗住easter去玩就要快d申請啦!!
未經本人許可, 不得轉載

男爵府

Lulu皇后都講得

首頁

尾頁

跳至