懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大廚勳章

大肚可唔可以食朱古力?

有人話飲朱古力奶, 個bb出世後皮膚會好黑, 咁食朱古力會唔會? 因為我近期好鍾意食朱古力.....

珊瑚宮

好媽媽勳章

Re: 大肚可唔可以食朱古力?

我成日都食朱古力同飲朱古力奶架 無問題吖

複式洋房

我唸食少少都無所謂既,但唔好過量囉,因為d朱古力有coffee因家,對bb可能無咁好,正如唔好飲coffee一樣,同埋食得多甜野,驚有糖尿(大肚先有果種),咁就要介口,同埋對你同bb都有危險,小心d好,忍幾個月啦!

伯爵府

我有食...仲勁食tim~之前我同事話睇書食朱古力,第時生出黎個BB會成日笑架...有根據架~我個B依家都成日笑...

大宅

i also always eat choco ar.....+ hagaan dazs ice-cream + 7-UP .......

男爵府

我都係呀,重要勁飲starxxxx既choco-milk,我個bb都係成日笑架(佢只有7日大) ‥真係有根據。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

間中無所謂,但唔好食太多,話choco裡都有咖啡因,bb第時有過度活躍症機會高

男爵府

畀面勳章

carrie_1102 寫道:
我有食...仲勁食tim~之前我同事話睇書食朱古力,第時生出黎個BB會成日笑架...有根據架~我個B依家都成日笑...

me too....但我亞b唔多笑,

首頁

尾頁

跳至