心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日新聞令人不安~

唔知大家有沒有同感, 昨晚聽到屯門一宗交通意外新聞, 令一家三口死去....真的令人可惜, 個心好酸....加上今日好多報紙都登左出來, 令我唔想食野....一個大好家庭, 又幸福, 又愉快, 剛剛有新生命來臨....但個天卻似要玩弄他們一樣...把他們全家接走.....可憐的是意外發生時....報紙說...mama仍然緊抱3個月大的嬰兒.....講到D度, 我真的又哭出來了.....好早之前有單新聞又係...個父親緊抱嬰兒....但卻避不了車禍.....每當我聽到有新聞關於嬰兒及小孩, 遭遇到不幸時, 我個心都唔舒服.....感慨上天為什麼不保護她們.....她們那麼小便要受苦.....大家唔知道你地有沒有同感.....?! :-(

水晶宮

畀面勳章

Re: 今日新聞令人不安~

複式洋房

我睇咗報紙之後,都好心up... :-(
希望佢地早登極樂啦... :cry:
南無阿彌陀佛........
悟空問路頭一請 懷抱嬰兒肘頂山

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

生有時, 死有時.... 好多意外係人為引致..... :-|

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有同感 :-( :-( :-( :-(

複式洋房

So sad :

伯爵府

慘不忍睹啦~ :-( :-( :-( 攪到我抱住個囡坐公車/的士都驚驚地~

翡翠宮

但我睇頭條好似話個bb撞到前座位再發彈左出擋風玻璃跌左出黎, 個電單車司機仲抱佢上手, 但個bb已經係軟軟的了 :-( :-( :-( :-( :-( :-( 我都想知佢地究竟發生左咩事點解入彎時唔轉彎呀 :-( :-( :-( :-( 真係生死有命, 富貴由天啦 :-( :-( :-( 不過據聞佢買返黎個層樓係銀主盤黎, 唔知係咪間屋唔好兆頭呢 :cry: :cry:

珍珠宮

睇到報紙真係好震驚同婉惜, 明明係開心日子都變成咁. :cry:

珍珠宮

好媽媽勳章

明明諗住換屋, 買車, 開開心心生活, 都唔知點解會咁, 個日我返屋企, 路過現場都有d驚, 再聽埋新聞真係心都up埋.

男爵府

:-( :-( :-( :-(

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

:-( :-( :-( :-( :-( 好唔開心

伯爵府

魅力王子

very heart pain really~! :-(

大宅

有時諗...點解個天要帶走佢地....令人婉惜係....一家開開心心.....卻遭遇不測....可憐係BB只有3個月, 生命好短暫, 為什麼要帶佢來到這個世界卻又快快的帶走他.....

我有好大感慨係因為我的BB都是3個月.....

有時聽到這些新聞, 真的慨嘆我們永遠不知道下一秒會發生什麼事, 主宰會隨時呼喚你.....所以我們要珍惜每一分鐘, 去愛你身邊的人, 唔好生氣....因為你唔會知道自己有沒有"原諒別人"的時候.....

珍惜一切~

首頁

尾頁

跳至
熱門主題