跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都生左啦!

我初三早上好似見紅,所以上BK 問下........但係冇咩回應,所以我當冇事發生,繼續外出拜年,到左晚上11點左右去厠所又有小小紅......因為太少所以沖涼洗頭後就訓覺。
約零晨三點鐘左右去小便時又有血,我同我老公就拎埋走佬袋Call的士入院。
入院檢查左一陣,醫生話一度都未開,所以觀察一晚先。
在醫院時只有不規則子宮收縮痛,姑娘話果d痛唔係陣痛,未有生的即象,初五下午見醫生時,佢話如果我想可以出院先,有穿水或陣痛先再入院。
返到屋企食完飯,沖涼訓覺,開始覺得條腰好痛同埋子宮收縮痛,成晚訓得唔好,到左早上真的頂唔順,就在十二點左右入院,入到院我已經痛到行唔到,見姑娘時我話我冇陣痛,只係腰痛,姑娘話我未生得。
但點幾鐘佢見我咁痛,就唔等醫生幫我檢查,一檢查已經開到三度。之後就比氣我吸,三點左右再檢查開到五度,三點半穿埋水及開到七度,即刻推入產房,四點幾生左啦。
真的好好彩,過程好快,痛楚比預期輕。
而家只希望BB豬身體健康地成長。

**不過我生果日醫院好多人生(聽聞有廿一個BB出世),辛苦晒的醫護人員及嬸嬸!

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

Re: 我都生左啦!

idahosc00 寫道:
我初三早上好似見紅,所以上BK 問下........但係冇咩回應,所以我當冇事發生,繼續外出拜年,到左晚上11點左右去厠所又有小小紅......因為太少所以沖涼洗頭後就訓覺。
約零晨三點鐘左右去小便時又有血,我同我老公就拎埋走佬袋Call的士入院。
入院檢查左一陣,醫生話一度都未開,所以觀察一晚先。
在醫院時只有不規則子宮收縮痛,姑娘話果d痛唔係陣痛,未有生的即象,初五下午見醫生時,佢話如果我想可以出院先,有穿水或陣痛先再入院。
返到屋企食完飯,沖涼訓覺,開始覺得條腰好痛同埋子宮收縮痛,成晚訓得唔好,到左早上真的頂唔順,就在十二點左右入院,入到院我已經痛到行唔到,見姑娘時我話我冇陣痛,只係腰痛,姑娘話我未生得。
但點幾鐘佢見我咁痛,就唔等醫生幫我檢查,一檢查已經開到三度。之後就比氣我吸,三點左右再檢查開到五度,三點半穿埋水及開到七度,即刻推入產房,四點幾生左啦。
真的好好彩,過程好快,痛楚比預期輕。
而家只希望BB豬身體健康地成長。

**不過我生果日醫院好多人生(聽聞有廿一個BB出世),辛苦晒的醫護人員及嬸嬸!

咁你早左幾多日生呀?你就好啦,痛唔係好耐就生得,我都想呀

複式洋房

我38wk1d 生,早左約2wks

複式洋房

恭喜晒
祝你同bb身體健康~~
咁你即係痛左5個鐘左右就已經生左?? 咁好既!!

複式洋房

恭喜!恭喜!祝bb健健康康!精伶活潑!
咁你係邊間e院生?

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

idahosc00 寫道:
我38wk1d 生,早左約2wks

咁你bb幾重呀??我細佬都係早2w呀,佢得5.5磅咋

大宅

好似真係好快wor! congratulation!!

妳o係邊間生ga? 咁多人ge

公爵府

要多點休息

伯爵府

好媽媽勳章

恭喜晒, 多D休息, 小心處理傷口
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

複式洋房

我响廣華生...........BB出世6.4磅.......

別墅

恭喜 ! 恭喜 !
祝妳同bb都身體健康 !

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

idahosc00, 恭喜哂~ 估唔到真係咁多3月媽咪已經生左, 休息多d, 小心身體.

首頁

尾頁

跳至