自由報料

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

同1歲囡囡去迪迪尼,有咩要注意?

想自己攞車去,要唔要鎖住佢先去玩? 因為唔想租個度D車,怕唔乾淨

大宅

Re: 同1歲囡囡去迪迪尼,有咩要注意?

要唔要鎖住==>我見個個都係放埋一邊.

餐廳有熱水任你裝, 沖奶好方便.

伯爵府

我唔明妳點鎖住佢先去玩?差不多每項遊樂設施都不能推bb車進入,連育嬰室都唔得!抱bb進去玩或看show,bb車要放出面,有地方泊bb車

育嬰室有for bb 飲用的熱水供應,有暖奶設備,亦有高椅和餵人奶的地方,園內所有廁所都有bb換片檯,食肆有高椅

baby food我自己帶,唔知裏面有冇得買,不過尿片同濕紙巾就有,不過超貴

大宅

我用鎖單車的鎖, 鎖係欄杆, 會放心d . 尤其是架車係貴野.

如果係玩得咁開心的日子唔見野, 會好掃慶.

我星期一 (26/2) 剛去完, 勁多大 6 人, 已見有 2 人話唔見 bb 車, 不過都係園內租的, 聽其他媽媽講, 憑單可向職員再取. 但車上的物品會無晒. 但亦有好多人好放心, 隨處放下bb車. 睇妳點睇.

bb飲奶/換片都方便, 有育嬰室 & 各餐廳都可取熱水. 我帶左bb 最喜歡的排包, 放入食物盒, 再放入袋底, 用bb 野蓋住, 入場時要 check 袋, 但見妳有 bb , 都會寬鬆 d.

近新年好似將放煙花的時間推遲左 8:00pm, 如果唸住睇埋煙花先走, 最好帶件厚衫/被仔, 因好大風.

◎如想約交收, 請直接pm留言, 勿在此留言或留電話; 本人行不改名, 坐不改姓, 我係 lokchu.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

多謝大家意見,因為之前聽過有媽咪唔見左 bb 車,所以打算鎖住先去玩. 我知有d人見車便推走,一d都唔睇 bb 車係唔係佢.

民房

我都好想帶個仔去, 但得一歲唔知可以玩咩! 有無媽咪去過可以比少少意見/提意.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

重有無媽咪有意見?

首頁

尾頁

跳至