跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2004年6月bb (part 29)

早晨呀!

等待驗證會員

我仲係屋企,今日sl, 個頭好wing, 應該只會全日攤係張床到......

大宅

GOOD MORNING !

Sandra, Yes better take more rest !! 保重 ar!
xx aggie xx
ardnas65 寫道:
我仲係屋企,今日sl, 個頭好wing, 應該只會全日攤係張床到......

伯爵府

好媽媽勳章

我交晒$啦, 主要想曉琳有幾個鐘唔係屋企, 等我休息同睇細妹羅. 其實仲貴過kln tong d幼稚園course, 不過貪佢近近地!

小虎媽 寫道:

tinna,
老公叫我報晒兩個, 但我仲諗緊, 又想睇下妳地報唔報.

伯爵府

好媽媽勳章

zeco, 亞仔咩病? 係傷風感冒定係d咩菌咁勁?

wilfredchan 寫道:
鏗鏗又開始迷迷糊糊甘訓啦..... d藥好似好重甘.... 真係吾知比吾比佢食好...... :-| 希望佢快d精神番啦....

cathy, 我係吾識荃灣d路, 都吾知邊度有醫院, 所以出香港睇咋.....

伯爵府

好媽媽勳章

我唔知幾時開始, 仲未羅過對鞋返學喎!

冇畫樹既畫?-( 唔通亞囡冇畀我睇. 新年前有一幅"途"花, 聽個囡話係用手指同spoon畫. 唔知真定假??-(

llcathy2004 寫道:
翠茵媽,
今日係咪第一次上體操堂呀?知唔知咩情況呀?

伯爵府

好媽媽勳章

你病到咁勁! 真係要休息休息!

各位, 我有個fd個囡兩歲多dd, 中左肺炎連x菌, 好大件事, 而家好返, 發左3個幾星期燒, 住一星期e院, 冇返幾個月學. 成個謝晒!

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

講開對鞋, 提提你地, 記得釘番個名牌上去喎, 又或者寫低個名, 如果唔係, d 老師實撈亂哂

elainehopl 寫道:

大宅

哈哈...我諗係桃花果幅啦,個傻豬以為係樹!
我見通告話3月開始,逢星期四上嘛,咁應該尋日咪係囉.

zeco無上黎呀?仲諗住睇下鏗鏗有無好啲添.
渣渣,想訓成日呀?你個寶貝唔會攪住你咩?
elainehopl 寫道:

冇畫樹既畫?-( 唔通亞囡冇畀我睇. 新年前有一幅"途"花, 聽個囡話係用手指同spoon畫. 唔知真定假??-(

[quote]
llcathy2004 寫道:
翠茵媽,
今日係咪第一次上體操堂呀?知唔知咩情況呀?
[/quote]

男爵府

今日個版好似變左翠茵家長通告欄咁

等待驗證會員

下午好。
起身,食野,再食藥.... 個頭仍然好“wing" :-|

elaine,
肺炎鏈球菌真係唔講得少....

子爵府

但晴爸話唔同晴晴去打喎......
肺炎鏈球菌真係唔講得少....

伯爵府

渣渣,
沖個涼可能會好d喎...

伯爵府

咁佢有冇話點解唔打呀?

kohelen 寫道:

伯爵府

好媽媽勳章

我個fd話好似感冒咁, 就圍傳染, 我本來唔想同個囡打咁多針, 但畀個fd"客"親, book左星期六去打.

kohelen 寫道:
但晴爸話唔同晴晴去打喎...... [quote]

子爵府

佢話都係打d菌入去, 始終有個risk, 打完會大病一場喎...
同埋之前問過養和一個e生, e生話唔一定要打, 因為肺炎有好多種, 鏈球菌只係其中一種, 防唔到咁多~
(其實最主要係, 晴爸好抗拒打針...因為佢有一次打流感針後, 病左好耐好耐...所以話免得過都唔好打喎)

等待驗證會員

我尋日先同個朋友傾開......跟住我都係forward 左呢個mami ge blog俾佢睇。
elaine個朋友囡囡case 唔駛開洞/半邊肺唔郁已經好好.....
kohelen 寫道:

伯爵府

好媽媽勳章

我覺得翠茵冇學劵, 而家開始發功, 攪好多野, 出力留d學生! 我都跟唔到咁多通告....一舊雲咁:-|
evamama 寫道:
今日個版好似變左翠茵家長通告欄咁

伯爵府

打流感針又真係好似無乜用喎, 我年年都有打, 年年都繼續病, 所以決定出年唔打!

不過細路仔唔同大人喎, 細路仔抵抗力弱, 好易中招喎 你都係再同晴爸商量下啦...

等待驗證會員

我都試過有年打過, 但係好似個年重病多幾成...... 跟住我都無打lu
pcsiauw 寫道:
打流感針又真係好似無乜用喎, 我年年都有打, 年年都繼續病, 所以決定出年唔打!

不過細路仔唔同大人喎, 細路仔抵抗力弱, 好易中招喎 你都係再同晴爸商量下啦...

首頁

尾頁

跳至