跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 報左元朗真光幼稚園o既朋友,入黎討論下 ^_^

收左啦~ 收左啦~!
今日我去睇放放榜,
收左楊楊讀上午班,
勁開心~

恭喜rachel一齊入到讀上午班,
可以做同學仔lu~
我囝係04年11月尾既,
都係細囝啦~
咁睇下會唔會編埋係同一班啦~

男爵府

想請問真光是否每天都有外籍老師上英文及普通話老師上普通話,謝謝!

禁止訪問

大宅

hello

我個囡都收左am class呀, 聽聞今年會有全日班喎, 唔知大家有冇登記呢? 查實佢開多間係全日嘅, 唔係應該收多啲學生嘅咩 咁佢地去邊度搵學生讀呢?

另外,我聽聞真光收得嘅學生大部分都係識人喎,唔知係咪真呢 ?-(

該用戶已被刪除

子爵府

咁我又唔覺得關in 個number事喎,
我囝都in成 12點喎, number都成3百幾,
聽講有成4百幾人去in, 咁亞囝都唔算係早喎,
不過, 今日去登記交留位費時,
都有個mama同我傾計,
話佢同我一樣咁大頭蝦,
唔記得係張報名表上填上午定下午,
但都同我囝一樣派到上午班囉!
我唔知佢真唔真, 但我自己就真係無填到,
sofar, 都入到去讀書就好啦!

大宅

我囡都係in 12:20喎, 應該都唔算早啩

係呢,妳地有冇諗住讀全日呀 :lol:

子爵府

你有諗住讀全日呀?
我就無, 交留位費時,
個miss都有問下我有無興趣,
但因為我心目中都係想俾亞囝讀半日,
唔想佢咁辛苦, 咁快就要讀全日,
所以, 我就無諗到囉~
係呢, 你會唔會俾亞囡轉讀全日呀~
該用戶已被刪除

子爵府

我都想俾楊楊學下野,
你有無去睇下想學咩呀,
我睇有d mama俾小朋友去學英文,
好似都幾好咁, 又有得試堂,
仲話幾個人join埋一齊既話, 又有8折咁,
地點係泰祥街,你有無興趣呀, 一齊去丫!

我交留位費時, 個miss都有問我申請左學劵未,
我話申請左, 又已經收到回覆話處理緊,
咁miss話唔係依家要收, 等教局個邊寄返黎先啦咁喎,
你申請左學劵未呀!

複式洋房

My son Pak Lok is also enrolled in am class. For the Engish session at 泰祥街, are you talking the one name "Jolly Phonics", if yes, i am interested to join, cos my son joined the playground in last year, it seems that the Principal (Maggie) there is quite good.

lanlanqq

rubytang 寫道:
我都想俾楊楊學下野,
你有無去睇下想學咩呀,
我睇有d mama俾小朋友去學英文,
好似都幾好咁, 又有得試堂,
仲話幾個人join埋一齊既話, 又有8折咁,
地點係泰祥街,你有無興趣呀, 一齊去丫!

我交留位費時, 個miss都有問我申請左學劵未,
我話申請左, 又已經收到回覆話處理緊,
咁miss話唔係依家要收, 等教局個邊寄返黎先啦咁喎,
你申請左學劵未呀!

子爵府

lanlanqq,
我都唔知係咪叫Jolly喎,
只係睇過, 中文名應該叫啟言,
唔知係咪同一間呢,
如果係既, 我都想一齊join喎
你囝囝都係讀真光上午班呀,
咁好既, 一齊做埋同學仔囉
你係咪全識mama

複式洋房

Hi Rubytang

Yeah Yeah, that is 啟言. Last week, the man in 啟言told me that there is one playgroup for age 2 child at 5:00 pm Sat, and there are 4 child attending the class already. Actully, you can contact them for a free trial session. But I want Lok Lok to enroll the english class 2-3 month later.

Meanwhile, I am a working mama. Luckily, I am not very busy, and most likely and can get back home by 7:00pm. So still have time to share w/ my son.

Nice to meet you.
lanlanqq
lanlanqq,
我都唔知係咪叫Jolly喎,
只係睇過, 中文名應該叫啟言,
唔知係咪同一間呢,
如果係既, 我都想一齊join喎
你囝囝都係讀真光上午班呀,
咁好既, 一齊做埋同學仔囉
你係咪全識mama

子爵府

lanlanqq,
好高興認識你呀!
仲要咁好做埋同學仔添,
我都係全職mama,
依家有請印印湊楊楊,
你呢~

咁你幾時俾亞囝去上英文班呀,
但如果淨係得我一個既話,
好似無得折既o番,
有無好提議呢~

珍珠宮

首先恭喜各位可以入到真光既小朋友&mami

issy&dick,

能否入上午班, 絕對同interview number無關係ga, 因為interview既老師只會負責比分, 而唔會即時揀人.

至於最後揀邊個學生, 係由校長&主任開會決定.

issy&dick 寫道:
我想同識 唔識 人無關係, 反而同interview 個number 有關, 我聽以前d 人講, 愈早in, 愈有機會入上午班.
派form 果日公公晨早幫我擰form, 好快我地填完就入form, 所以我in 朝早10 點幾....

想問其他入到既mama, 係地in 得早唔早

男爵府

issy&dick 寫道:
報喜先!!!
收左rachel 讀上午班la

, 我個女都係讀上午班喎..!! 好野可以一齊做同學了

子爵府

rogavi,
恭喜晒
我地d小朋友可以做同學仔啦~
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

複式洋房

Hi Rubytang

You can reserve a free trail class first, and see do you like it or not. If yes, then we contact each other to see any other mama would like to organise a class. As I know, minimum of 4 child can make a self organised class with discount offer.

lanlanqq

lanlanqq,
好高興認識你呀!
仲要咁好做埋同學仔添,
我都係全職mama,
依家有請印印湊楊楊,
你呢~

咁你幾時俾亞囝去上英文班呀,
但如果淨係得我一個既話,
好似無得折既o番,
有無好提議呢~