想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人睇過太古坊松柏中醫

想生bb個隻

大宅

Re: 有無人睇過太古坊松柏中醫

hi vancouver,
你係唔係話鍾医師呀?我睇咗佢4個月
而家係qmh做緊ivf,而鍾医師都知道,
因為我第一次睇佢時已經話比佢知,我
覺得佢好有耐性同埋最緊要佢知道ivf
嘅程序,所以我會一路睇佢

洋房

Hi cching,

想问下貴唔貴?work 嗎?
可否代客煎藥?

many thanks...

大宅

我都係睇鍾醫師架,
因為我要做ivf而且第一次失敗左,
咁到第二次做前半年睇佢調理,
之后成個ivf療程都睇佢,
最后今次成功左...我而家都仲keep住有睇佢架!

我唔可以話一定係因為佢而令我成功,
但當調理身體ok ar,因為佢真係好有heart!

佢o既診金係40元,而每日葯錢係50元,
而佢多數係開葯粉o既o者,只要沖水飲就得...
好方便!

洋房

是冲药粉的,不用煲。我睇約HK$390七日藥。唔算貴。

洋房

Wing,

我係睇鍾醫師,佢人好好,經常鼓勵我。佢因西醫方面都了解,所以可以開中药輔助,會比效安心。佢都幫助過好多人有BB啦。初六去睇佢,佢話有個45歲病人過年前有咗,現安胎,情況很好。佢重叫我唔好灰心,話我都有機會。

大宅

可唔可以比鐘醫師既電話和地址我∼∼謝

另外想問,要睇幾奈呢∼我意思是:是否要不停食佢d中藥,定係一星期食幾次,定係點呢?因我唔係經濟咁好架∼

洋房

amymak,

中醫要日日及長期飲,如睇鍾醫師一個月約用around $1,600左右,唔算貴。你可以考慮吓,佢地址及电話係:

松柏中醫診所(鍾愛瑩)
鰂魚涌海光街10号地鋪 (鰂魚涌地鐵A出口太古坊側)
tel: 25639911

我是從不育綱看到鍾醫師及資料,我睇咗佢一個月,但我覺得佢ok,我會繼續睇佢。

大宅

馬太太,

我唔係想話hard sell佢,但佢真係幫到好多人有bb,
我班fd當中連埋我有5個人都睇佢....
我地個個都係要做ivf的,而家我地4個都成功左la,
只剩一個fd5月做ivf,希望呢個fd都可以成功埋啦!

妳對佢有信心咪好law,不過唔好抱太大期望,
只要諗住睇佢當調理,放鬆心情....祝妳好孕快來~!

洋房

Hi wing2003 and 馬太太,

我也是第一次做IVF失敗了, 现想尋找好中ec及調理好身體再試IVF, 但我之前西醫說中藥會影响IVF療程中的西藥, 請問你们意見認為對嗎??

謝謝

別墅

想問..........咁多位靚靚, 咩叫做"ivf"呀? 仲有如睇鐘e師多唔多人呀? 我想趕生金豬女, 唔知趕唔趕我切呢?

洋房

goody,

西醫係唔贊成做iui或ivf時食中藥。所以你食中藥唔使同西醫講。鐘醫師解釋,西醫開激素,中醫開藥調埋及提升身體質素。所以兩者係無衝突。但要隔開食。個次同醫師傾計,先知道原來十幾年前已開始睇不育。佢有豐富經驗。佢好贊成中西合壁,尤其是我哋D年紀大,如果純中醫有排等呀。我都未試過中西醫一齊做,咪試吓喎,無壞呀。我會相任佢因事實上醫師有很多成功過案都是中西合壁。

洋房

唔算十分多人,算ok啦!

洋房

如我第一次去睇,應是否說明調理身體為生bb,及做IVF的事告知她呢? 定還是什麽也不說待她打完脈才告知她呢?

goodygoody

大宅

[quote]
goodygoody 寫道:
Hi wing2003 and 馬太太,

我也是第一次做IVF失敗了, 现想尋找好中ec及調理好身體再試IVF, 但我之前西醫說中藥會影

大宅

[quote]
goodygoody 寫道:
如我第一次去睇,應是否說明調理身體為生bb,及做IVF的事告知她呢? 定還是什

大宅

ivf即係試管嬰兒...
我覺得平日夜晚多人d,
星期六日早上會較小人!

大宅

hi wing2003

may i know weekday afternoon, are there many ppl?
if i 'm doing iui, still good to visit him , right?

thanks

洋房

Kelly,

我依加做緊2nd iui都一路睇緊,唔知o唔ok。但睇得鍾醫師就應該信佢。

大宅

Weekday afternoon -- not too many people. I normally go there at lunch time, I live nearby. The longest queue I have had so far was to wait for 3-4 people only. I usually take 3-5 days medicine from her. Not too expensive. She is nice and warm.

首頁

尾頁

跳至