跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

BB Party - 1 歲生日會 - 最新消息 !!!

:loveliness::loveliness::loveliness:

[ 本文章最後由 virgobb 於 07-8-18 07:35 編輯 ]

男爵府

Re: 4月6日半歲 Party 遊戲 - 大家快d來 !!!

大宅

Re: 4月6日半歲 Party 遊戲 - 大家快d來 !!!

即係要有曬爸媽嗎?
媽+家姐仔+bb得唔得?

大宅

同表哥表姐仔影, 算唔算 ??

]My Melody[/url]

男爵府

小柔仲未識轉身.......第一part 自動棄權!!

家庭照佢哋三兄妹得唔得呀........加咗我或爸爸會大殺風景架!!!

大宅

喂 ... 您地個日開會又唔出聲 !

OK OK 咁改一改啦 ...

相片裡一定要最少有3個人, 一定要有 9月BB + 最少2 個家庭成員/親戚 (另外可加好多其他人 ...)

只係bb+朋友 not OK, 如果唔係唔算家庭照啦 !

仲有, 請大家加一句around30字的caption介紹一下張相

大宅

virgobb ,

半歲 Party 會係邊度開呀??

大宅

Edith.C

唔好意思今次個PARTY 已滿左額.
Edith.C 寫道:
virgobb ,

半歲 Party 會係邊度開呀??

大宅

一個二個玩怕醜

大宅

3. 愛心復活蛋 <---乜黎呢

呀~
我有家庭照但係SIZE好細BOR.... ?-( ?-(
點算....
可惡呀!!憎死bk!!!!

男爵府

用我幅大頭照.........咁多隻手係小柔身夠晒warm啦!!
.........hehhehehheh

不過好似大家都睇慣咗!! 等我有時間再照過!!

大宅

已post 左係另一個 topic . 你去睇下詳情啦 !

viola_siuba 寫道:

3. 愛心復活蛋 <---乜黎呢

呀~
我有家庭照但係SIZE好細BOR.... ?-( ?-(
點算....
]My Melody[/url]

大宅

[size=xx-large]快D參加 !!!

大宅

今次party係咪同上次同一個地方?(sorry...你地應該有mention但我唔記得左)

大宅

Yes, 係呀, 同一間 hotel 不過唔同 function room (今次大d) ...

大宅

virgobb,
我send左全家福, 係咪收唔到? 駛唔駛再send?

大宅

miffywen
你最乖, 我已經收到啦
其他 mommy 個個都話仲影梗 ...

大宅

Re: 4月6日半歲 Party - 大家快d來 !!!

係呀, 仲有一樣野比大家知, 關於當日 dress code 安排, 其實都冇任何限制, 不過有諗過如果想影相好睇, suggest 大家 穿著以下顏色 :-
Blue
Red
Pink
不分男女.

仲有, 因為 lee 條 thread pin 左 on top. 所以可以用 lee 條 thread 做 main noticeboard. 不過參加轉身遊戲報名, 請到以下 link.

[size=xx-large]4月6日party 轉身遊戲報名

大宅

Re: 4月6日半歲 Party - 請進 !!!

抄左依家個 rundown 過來:-

=====

出席生日會媽咪/嗲D

現在還有多個”義工職位”, 請大家湧躍幫手!
生日會當日時間及遊戲安排如下, 如有問題請與我們義工團聯絡!

如有錯漏, 請通知本人更正!

生日會
日期:四月六日(星期五)
時間:11:00am - 15:00pm
費用:每位大人計$150 (已包加一&生日蛋糕&遊戲禮物)
但每個Family 請自備一份不少於$50禮物(交換)
戶口號碼:HSBC 0997703566 (請Keep入數紙)

流程表
10:00~11:00 佈置場地
11:00~11:30 開始入場 (請各family先到接待處報到, 取label/禮物/按編位入座)
11:30~11:45 司儀出場宣佈Party 開始
11:45~12:15 影大合照 (大家記住唔好miss呢part呀!!!準時)
12:15~12:45 遊戲 I (鬥快轉身比賽)
12:45~1:15 交換禮物 及自助餐時間
1:15~2:00 自由活動 (自助餐時間/大家自由去認識)
2:00~2:30 遊戲 II (bb 之最)
2:30~2:45 頒發“溫馨家庭照”及”愛心復活蛋”奬項
3:00 Party完畢

其他注意事項
1) bb車停放位置: 可停放在mami/daddy餐枱旁
2) 會場備有餵奶房

義工團各職位 (請報名)

統籌(場地安排)
---------------
1) bol

秘書(負責出通告/update事項)
------------------------------
1) AJ

財政
-----
1) bol

司儀 (可請你地既兄弟姊妹/朋友幫手, FREE佢地入場費)
-----
1) virgobb
2)

會場接待
---------
1) jojob
2) kiki-mami
3) WAIKIKI
4) agneslai206

會場佈置
---------
1) lampopo(枱號牌同大board)
2)
3)

座位, 遊戲區, 禮品區安排
------------------------
1) kiki-mami
2) agneslai206

拍攝(video/photo) (可請你地既兄弟姊妹/朋友幫手, FREE
------------------- 佢地入場費)
1)
2)
3)
4)

禮物聯絡
---------
1) AJ

幫手取禮品(請註明地區)
--------------------
香港區- 1)virgobb 2)patpat234 3)....
九龍區- 1)kiki-mami 2)joycebb 3)boosko
新界區- 1)agneslai206 2)柔柔mami

禮品包裝
--------
1)
2)
3)

有無媽咪可SPONSOR 70個大膠袋?
-----------------------------------
1)
2)

印制入場label
--------------
1) jojob
2)

帶YOGA膠墊2-3 塊(遊戲用及比BB坐/影相)
-------------------
1) agneslai206
2) Pandakit
3) virgobb

會場音樂cd 隻
--------------
1) lampopo

遊戲組
-------
1. 鬥快轉身比賽~現場比賽
負責人: MC

2. bb 之最~現場比賽
負責人: Kiki-mami

3) 溫馨家庭照網上投票
負責人: virgobb
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=922243&forum=156&5

4). 愛心復活蛋~先以網上投票, 如參加者勇躍, 會選出 5 強.再分5强
負責人: agneslai206

大宅

Re: 4月6日半歲 Party - 大家快d來 !!!

virgobb 寫道:
係呀, 仲有一樣野比大家知, 關於當日 dress code 安排, 其實都冇任何限制, 不過有諗過如果想影相好睇, suggest 大家 穿著以下顏色 :-
Blue
Red
Pink
不分男女.

我為左 party 買左 cowgirl look 比阿b, 有 red 有 blue ...
如果大家都有興趣做 cowboy cowgirl, 到時一齊影張 cowbb 合照

首頁
12345...7

尾頁

跳至