跳至

首頁

尾頁

大宅

my baby's youtube video

有時間就睇睇, odin用左3 mins飲左10oz奶奶 ^_^

http://www.youtube.com/watch?v=9XeIXLykHHA

伯爵府

好媽媽勳章

Re: my baby's youtube video

飲得好快呀.........瞓係度飲唔怕"俗"親咩?我未試過俾rebi瞓係度飲,而且佢唔肯自己拎奶樽既.

大宅

Jason 都係咁樣飲架,佢就冇Odin咁快,3-4分鐘左右啦!
Rebi仲未肯拎奶樽 ? 要train下好喎。
雲妮彭 寫道:
飲得好快呀.........瞓係度飲唔怕"俗"親咩?我未試過俾rebi瞓係度飲,而且佢唔肯自己拎奶樽既.

伯爵府

好媽媽勳章

brenda,

rebi要爸爸迫佢先肯拎,要脅佢話閂電視,唔俾睇vcd先肯拎囉...如果每次要我花一段時間"威迫"先肯拎既話,我索性餵埋佢好過lu. (我知可能其他mami唔同意我既做法).

大宅

你係太寵愛Rebi 定係費事煩?
(Sorry, 兩者我都唔同意 )
雲妮彭 寫道:
brenda,

rebi要爸爸迫佢先肯拎,要脅佢話閂電視,唔俾睇vcd先肯拎囉...如果每次要我花一段時間"威迫"先肯拎既話,我索性餵埋佢好過lu. (我知可能其他mami唔同意我既做法).

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

其實Jason由九個月(或者再早少少)已經自己飲喇bor!
而家不論企,坐,訓,都可以自己黎,唔俾我掂,但係通常佢企係度,就係掛住睇電視,會慢dd,訓低有床攔住,就可以好快,不過無Odin咁勁,而且佢只可以飲7安!

不過Rebi而家先再train,係有d難度架,可能佢已經習慣左呢個模式,要將習慣改變,唔係一件易事!

伯爵府

好媽媽勳章

brenda,

係費事煩!!

joyce,

係呀,因為我家姐都係餵佢架..餵餵下已經甘大個lu,都無train過佢.......

首頁

尾頁

跳至