跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

全職媽媽, 交流下呀~~

你地既bb痴唔痴身呀? 會唔會一行開就喊? 我個仔呢兩日好似short左咁, 我一行開就喊, 仲要喊到好淒厲下, 比佢激c!!

你地平日有無帶bb去下街街呀?

別墅

Re: 全職媽媽, 交流下呀~~

有同感,除左我無人搞得佢掂.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

hello:
我都係全職媽媽 我有2個小朋友大仔7years old,阿b就快7個月啦 ,我個細仔都好痴身..我去到邊就要推佢部車仔去邊(係屋企)出到街其他人唔抱得 ..一抱就哭..佢好like推車去街..最鍾意去接哥哥放學

大宅

ricebb,

希希由星期一開始都係咁喎, 明明玩得好開心, 諗住去下廁所都唔得. 試過咩住佢煮個通粉, 用番茄炒下d肉碎做餸, 點知有粒肉碎彈左落佢塊面, 好彩佢塊面有一笪笪用左凡士林同佢搽完先煮野食,只係紅左小小, 否則就一定腫起都似. 只不過我老公去左大陸我自己對左佢幾晚.沖涼洗頭都要等佢食完12:30 夜奶先夠膽去呀, 所以我真係好佩服妳架.

伯爵府

雖然我唔係全職mami, 不過真係好佩服你地! 我只係放左工同weekend湊, 都覺得幾吃力, 你地仲要日日湊, 一d都唔易

[size=x-large]加油呀!!!

大宅

各位,
係咪因為你地餵人奶呢?
曉樂都算比面, 好多時都肯自己坐車仔睇電視同自己喺床仔玩, 所以我都好 free 架

男爵府

MonBaBa,

嘩, 咁驚險~~ 我唔敢揹住樂樂煮野, 成日都係淥d餱, 好少炒野. 你地又要番工, 又要湊仔咪仲辛苦~

我都係要c6番黎先沖得涼呀~~ :-x

男爵府

yan801022,

你一個湊兩個都好犀利喎, 咪日日做到無停手?
大仔7歲咪要跟工課添?

男爵府

lovememe,

我唸唔關餵人奶事, 係今個禮拜開始變成咁 :evil:
你就好喇, 可以咁free. 平日駛唔駛去買餱呀?

btw, 曉樂b呢張相都好老積呀~

男爵府

happydino 寫道:
雖然我唔係全職mami, 不過真係好佩服你地! 我只係放左工同weekend湊, 都覺得幾吃力, 你地仲要日日湊, 一d都唔易
[size=x-large]加油呀!!!

多謝你既打氣呀!!!!!
你湊2個夠唔簡單啦~~

大宅

自己一個湊 bb 真係唔容易 ga~
所有 full-time mami 一齊為自己打氣
我地真係好勁 ga

大宅

我個b算唔跟人邊個抱都得,不過暗佢訓一定得我得因佢要啜住我就易暗d囉,都幾慘架.......好似佢今晚訓得唔好成晚係咁醒又喊又碌來碌去,我依家邊抱住佢邊打字呀:-(
ricebb,
我個女依個week又係我一行開就 :-( ,我睇pampers每月send來既info話7個月大係咁,有'分離焦慮症'呀!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

ricebb:
照顧2個真係頭都大埋,我重係度適應緊,我阿b唔多時間自己玩..坐一陣車仔 又大叫又哭又食手指,要幫大仔see功課or煮飯都要暗左佢訓(佢好多時要小睡)再細細聲做,我阿b呢幾晚都係訓得唔好,食milk又發脾氣都唔知重咩?

男爵府

kkf,

'分離焦慮症'???? 有無話幾時回復正常? 琴晚連我由坐變企都喊, 有時我都由得佢喊, 佢會喊到手都震, 我睇見到都好驚, 忍唔住又抱番佢 :cry: :cry:

男爵府

yan801022,

係呀, 呢個禮拜除左痴身, 仲日日神咁早起身, 都唔知攪乜~

大宅

Hi there,

我個仔又係好痴身架,成日要有人同佢玩住囉,好彩係邊個同佢玩都得.一放佢落床就一定喊,但我學識唔理佢,佢係做樣喊兩句見我唔回應佢就收聲.

佢老豆成日賴個仔咁痴身係人奶所至,其實bb緊係痴身架啦! :tongue:

我覺得我自己有"分離焦慮症"多d,放低佢一陣或行開一陣都掛住佢...

大宅

我唔知算唔算全職mama呢????
容容都係要我暗佢瞓,除非佢瞓得好"林"唔係米洗指意走開,好彩日斗很跟婆婆同d姨婆,唔係我都唔知點睇鋪呀!

**其實湊仔仲辛苦過返工**

大宅

ricebb,

pls check pm, thanks!

大宅

前日帶女女去老公公司 同啲同事姨姨玩,都oK
,肯比人抱,分分鐘抱走左,見唔到阿媽都冇事。

但好奇怪,有兩次入輕鐵,佢就突然狂喊,
攪到我老公話驚人誤會佢拐帶。
我懷疑佢有「車廂恐懼症」。

挨!我e+的身世,一定唔可以比佢痴身架。 :mrgreen:

複式洋房

HI!

我都係全職媽咪呀!有一個7歲半大女,一個岩岩7個月大既B女!

我揍住兩個,好少出街,有時都係等c6放假,先有街去!
我阿B都唔肯跟其他人,邊個抱都唔得! :-( 仲成日喊!

全職媽咪要24小時on call.大家要加油呀!

首頁
12345...9

尾頁

跳至