婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

血管發炎

各位請幫幫忙, 我朋友剛証實患了血管發炎, (約半年) 他已經驗了血及做了切皮膚化驗, 但他現在的e生不是太好(類風濕科)現在他很疑惑, 應該看哪一科e生? 有沒有好的e生介紹呢?!
徐家的"小可愛", 2005年1月25日 東區醫院出生, 係爸爸同媽媽 "心肝寶貝"

禁止訪問

好媽媽勳章

Re: 血管發炎

該用戶已被刪除

複式洋房

oldcake & M&MMOM,

您好! 我朋友巳經over 35, 其實血管發炎同紅斑狼瘡特徵好相似, 佢身上有紅斑印, 長期好疲倦, 及腰骨痛, 驗血後e生話唔係紅斑狼瘡, 係血管發炎, 要食類固醇藥, 但都唔太清楚點e, pls help!

徐家的"小可愛", 2005年1月25日 東區醫院出生, 係爸爸同媽媽 "心肝寶貝"

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

oldcake,

你之前有冇睇過e生呀? 如有, 可否pm e生資料給我?

Thanks!!!!!

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

我屋企人試過, 好痛苦嘅一種病, 去過QE & 威記都幫佢唔到, 話無藥食, 要等佢自己好, 後來無辨法中唯有試中醫, 都用咗幾個月時間都叫好轉, 同埋之後一定要好好調理, 果時問醫院醫生病因, 都無人答到, 希望你朋友快啲好返啦

首頁

尾頁

跳至