夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

C6曾2次作出背叛行為,因兒子我也再次走在一起,已是2年前了!自己學懂了放下,一定要向前看!
早前都有一年多了,知道佢公司有一位女同事(常會接觸)不停咁whatapps 佢,當然星期天都不停咁whatapps. c6有時會在廁所裏跟她通電!
除了以上行為外,我又找不到其他古怪動作(放工就返嚟食飯,冇咩特別自己去街,有家庭活動,六日都有跟我同仔一齊,)。最重要的是我C6係一D唔可以迫佢,否則會仲大件事。再諗,知道再去問到底又點?只有難受,倒不如安於現在,是否十分愚蠢?

大宅

回覆:opheliay 的帖子

點大件事?平時你地恩唔恩愛先?

複式洋房

回覆:想收集各位意見

有過2次不愉快經歷再加上結婚13年了,激情已變了親情了!

大宅

引用:有過2次不愉快經歷再加上結婚13年了,激情

原帖由 opheliay 於 13-10-27 發表
有過2次不愉快經歷再加上結婚13年了,激情已變了親情了!
佢似乎係慣犯黎啦!你如果隻眼開隻眼閉,你可唔可以做到?自己會唔會頂得順?

別墅

既然準時番。應該無咩既。可能真係悔改。不過,你都比佢知,有個女仔成日ws佢,叫佢避忌d

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你自己會否經常為此事唔開心?
當年和女同事傾電話時,係去到咩關係?
事後你C6有無做到d補救行為?

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

話收到風知道佢同個同事好close,叫佢注意下,佢無做過d咩,都5可以作出行動

子爵府

回覆 opheliay 的帖子

重要是這兩年裡你們之間的相處是怎樣?大家有沒有真的放下心去一起努力改善關係?如你們只是扮作不知,不問不提,但內心仍然拒絕對方的靠近,那就真要想想究竟你們重新決定一起時的動機。男人不會承認這樣的事,除非他良心發現。以靜制動,再去忌想應怎樣去解決修補。
mc <()>

瑪瑙宮

如問佢只會更大問題而唔問, 咁您係就住佢而唔係唔想問, 唔係唔想知, 係悄悄地放過佢.

咁您 feel 唔 feel 到佢重愛唔愛您呢?

子爵府

做老婆連這權利也無? 咩夫妻離? 咁你久竟有咩權利呢? 連最機本都唔敢出聲? 遇到li啲問題, 老婆要禁佢是理所當然。

複式洋房

其實我覺得做好本份,他放工回家有個安樂窩!我也知佢係唔想放棄這個家,所以要好好保持這個家,不要讓他向外飛!

禁止訪問

引用:C6曾2次作出背叛行為,因兒子我也再次走在

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

1. 應問C6點解個女人成日搵佢 (循例問係老婆權利吧)
2. 不要嘈,因你C6已係慣犯,嘈佢反而走快d
佢無進一步行動:失蹤丶夜返家,你當冇事吧

大宅

咁,不如大家傾吓?如果佢係愛個家,又點解要做啲嘢令大家唔自在?
定係佢愛個家,但係你滿足唔到佢(心靈上,感情上,性生活上。。。)?所以佢要同其他人傾?
既然大家都仲想維繫,再傾下囉!點解你要做忍嗰個?你都可以有感受啫!

子爵府

如果你接受成世咁, 就唔使問. 如果唔係, 你可以心平氣和問佢點解個女同事成日WHATSAAP佢.

你是FTM? 其實做了人老婆, 媽咪, 都要愛自己, 要有自己朋友, 最好可以儲個錢傍身.

加油!

複式洋房

如果佢依然返屋企, 有家庭樂, 有照顧屋企, 錫你同個小朋友, 咁就已經足夠. 你做好老婆的角色, 做好媽咪的角色, 等佢有溫暖的屋企, 咁樣即使佢心真係出過軌佢都會諗起你同個小朋友. 相反, 如果屋企吵吵鬧鬧, 咁佢就會覺得走會更開心. 有時忍一時就會雨過天晴. 況且佢走對你同個仔都無好處.

複式洋房

回覆:happy888happy 的帖子

正正是我要想同必須要做的

複式洋房

opheliay 發表於 13-10-28 11:35
正正是我要想同必須要做的

首頁

尾頁

跳至