興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次去花展唔淨祇買花 ^_^

第一次去花展唔淨祇買花, 仲學人去影相, 但去到見到 d c hing ge 武器真係好得人驚.

子爵府

好媽媽勳章

Re: 第一次去花展唔淨祇買花 ^_^

今日我都去左, 有同感, 打劫佢地應該有100粒攞走...

子爵府

好媽媽勳章

我得only 2

大宅

KnN,

我唔係今日去嫁, 我噙日去, 排隊入場都成 20 分鐘, 入到去好多人, 想影 d 靚 d ge 花好似要霸位咁

我 d 相全部都係用 17-55 影嫁, 您覺得點呀

子爵府

呢幾張好有立體感, 影得好.

子爵府

好媽媽勳章

Small_Cloud 寫道:
KnN,

我唔係今日去嫁, 我噙日去, 排隊入場都成 20 分鐘, 入到去好多人, 想影 d 靚 d ge 花好似要霸位咁

我 d 相全部都係用 17-55 影嫁, 您覺得點呀
尋日咁既天氣, 我覺得好好呀, 好似真係見到花瓣果d texture 咁呀...

大宅

星爺,

多謝哂 我第一次真正攞部相機專登去影相

KnN,

係呀, 噙日 ge 天氣真係唔錯, 而且落左咁多日雨, 又係星期日, 所以咪咁多人 lor

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

我今日都同 chloe 學校去花展, 不過只有個幾鐘頭, 影左好少相, 又係第一次影花展

侯爵府

chloepapa

好靚呀~~ 好似wallpaper咁呀~

子爵府

好媽媽勳章

chloepapa
使5使咁毒呀

大宅

chloepapa,

好靚呀

仲有隻蜜蜂好得人驚呀 , 不過我好鍾意呢張 :mrgreen:

版主

thanks you!!!
支 105mm VR 真係好好玩

子爵府

好媽媽勳章

chloepapa 寫道:
支 105mm VR 真係好好玩
c law ... 毒得好應....

版主

其實隻蜜蜂好細隻, 週圍飛

大宅

chloepapa,

想毒 c 人咩 :tongue: :tongue: 我仲未想轉會住 bor

版主

Small_Cloud,
Canon 都有 macro 鏡頭, 唔駛轉會wow
100mm f2.8 macro $3,900 咋, 平過 nikon支

子爵府

好媽媽勳章

Small_Cloud,
Canon 都有 macro 鏡頭, 唔駛轉會wow
100mm f2.8 macro $3,900 咋, 平過 nikon支
岩岩想講, chloepapa毒到我就想入呢枝百微玩...

版主

KnN,
我d 相未夠功力去毒人, 不過 macro, 真係另一世界
KnN 要快d 襯花展, 買支 100mm macro 入去影多d 靚相la
(如果唔係 Chloe 成日話要走, 可以影多d macro 架, 呢d 都未夠 macro)

子爵府

Nikon 都有支 60mm f2.8, 賣 $2550.

子爵府

好媽媽勳章

KnN,
我d 相未夠功力去毒人, 不過 macro, 真係另一世界
KnN 要快d 襯花展, 買支 100mm macro 入去影多d 靚相la
(如果唔係 Chloe 成日話要走, 可以影多d macro 架, 呢d 都未夠 macro)
唔好咁講話未夠功力, o弟緊既有得著就係毒左嫁喇, 哈哈哈哈

但就算我真係好macro, 我諗350d 都仲未出到你d 相既色水...

首頁

尾頁

跳至