跳至

首頁

尾頁

大宅

同bb玩乜?

你地會同bb玩乜呀? 我淨係識俾佢瞓低玩轉身, 有無其他活動可以同bb係屋企玩呢??

洋房

Re: 同bb玩乜?

我都係俾佢瞓低, 用個有搖鈴聲o既公仔同佢玩. 我會將公仔點頭 & 搖頭, 跟住仔仔就會笑. 我覺得佢都好留意公仔所做 o既動作. 另外, 我亦每日會抱佢一齊去照鏡, 我會吻佢面珠&同佢傾計, 我仔仔會好開心, 不妨一考試

:mrgreen:

別墅

好多野可以玩, 搖鈴, 牙膠 & 玩具. 又可以同佢係鏡到傾計, 佢會好開心咁笑, 仲有同佢玩打哇哇, 佢習慣左, 見你一同佢講"打哇哇"佢就會叫出來. 仲有玩下佢腳仔, 隔住衫仔吹d風係佢身上, 佢都會笑到哈哈聲

男爵府

我女鐘意同人玩多過玩玩具
你地係唔係咁嫁?

子爵府

isaac成日都嗌,
一大叫即係要人陪佢玩,
一eerr即係要人比玩具佢,
不過通常我都係放佢係張床到碌黎碌去,
或者抱佢玩"飛呀"咁囉~~~

chloe媽,
isaac都係鍾意玩我多過玩玩具...... :mrgreen: :mrgreen:

民房

我每晚會唱歌比我囡囡聽,佢會好開心。另外會同佢傾計。有時會比玩具佢玩,不過佢都係鍾意有人同佢玩,多過自己玩玩具。
Joanna

大宅

依兩日唔知係唔係潮濕又熱, 我囡囡出哂汗, 食奶同玩都要不時幫佢撥涼, 睡覺要開冷氣, 如果唔係好易喊, 真係投哂降

洋房

坐o係張highchair度, 將個波波碌來碌去, 佢就會伸隻手仔想捉住個波, 玩得好開心. 可以訓練佢o既手眼協調.
佢最鍾意玩跳舞同騎膊馬. 又好鍾意玩baby-gym.

大宅

碌波仔? Good idea 喎!! :mrgreen:

HannahMom 寫道:
坐o係張highchair度, 將個波波碌來碌去, 佢就會伸隻手仔想捉住個波, 玩得好開心. 可以訓練佢o既手眼協調.
佢最鍾意玩跳舞同騎膊馬. 又好鍾意玩baby-gym.

男爵府

Me too. My baby loves to play with people rather thany toys. He especially like my fingers. He loves to play with my fingers.

Geemama 寫道:
我女鐘意同人玩多過玩玩具
你地係唔係咁嫁?

首頁

尾頁

跳至