興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

Nokia正式於香港發佈Lumia 1520

[p=24, null, left]處理器:高通Snapdragon 800 四核心處理器(2.2GHz)
屏幕:6吋全高清ClearBlack IPs
RAM:2GB
ROM:32GB(最高支援64GB MicroSD卡)
電池:3400 mAh,內置Qi無線充電功能
主鏡頭ureView 2000萬像自動對焦蔡司鏡頭,可作2倍無損變焦。

售價為港幣$5998

http://welovewp.hk/post19013/#more-19013

珍珠宮

呢部1520真係好吸引~配置夠頂級

但我對佢部1320有D興趣,一樣咁大個mon,夠平(2千5左右)又有最新軟件功能,只係硬件唔用頂級,反正我都唔洗要過千萬像數相機,又唔打機,但.....無得換電,而且未用過window phone,唔知點攪Dsetting(家中用mac 亦無PC),所以都係得個諗字.....

PS:其實我好鍾意nokia呢個牌子,以前未用touch機時都係用佢最好用,如果佢出android phone就好啦....
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

子爵府

回覆:6" 巨屏旗艦級手機新血

大得制,好似平板电腦咁。

阿尼陀佛   enjoy enjoy
black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

windows phone 持續觀望

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

大宅

pugbb 發表於 13-10-31 12:36
呢部1520真係好吸引~配置夠頂級

但我對佢部1320有D興趣,一樣咁大個mon,夠平(2千5左右)又 ...
你應該試試用Window phone 8 呢,我就是由Android 轉過Window Phone 的,
現在對我來說 IOS 和 Window Phone 8 都是最好的知能電話 OS,
至於Android 我只可以講Sansung的市場推廣一樓。
如果Nokia 用Android 我第一個不用呢!
PS: Nokia 手機業務已被 microsoft 收購,之後microsoft出的手機應不會再有Nokia 的名字了!

大宅

引用:Quote:pugbb+發表於+13-10-31+12:36+呢部15

原帖由 TKFY 於 13-10-31 發表
你應該試試用Window phone 8 呢,我就是由Android 轉過Window Phone 的,
現在對我來說 IOS 和 Window Phon ...
請問d apps 係邊度dl?多apps嗎?

大宅

dorothytang 發表於 13-10-31 15:45
請問d apps 係邊度dl?多apps嗎?
http://www.windowsphone.com/zh-hk/store

Apps 無 Android 和 Iphone 那麼多,但主要的 Whatsapp , Facebook, New, Weather, Line,Instangam(6tag), MyTv, 風行,土豆,Wechat,Openrice, Baby kingdom,連cheak心跳都有的!

首頁

尾頁

跳至