跳至

首頁

尾頁

大宅

BB一日用幾多塊尿片?

唉...我個BB好勁, 有時一日用20塊尿片, 我已經係用PAMPER既特級棉柔, 都好吸濕架, 不過佢一濕片, 唔舒服就喊, 咁都要同佢換啦!

食奶前一次, 食完奶又要換, 如果佢唔肯瞓, 就要再換多幾次, 佢好鍾意飲水, 所以都痾好多次WI WI, 每日就係不停咁換片, 真係好攰!

你地個BB會唔會咁樣架?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: BB一日用幾多塊尿片?

我每日6至10塊不等。

大宅

大約6-10塊, 我通常食奶前先換, 除非佢"開大", 又或者片濕好"扭計", 先特別換.

url=http://www.TickerFactory.com/]

禁止訪問

男爵府

大約7片...一日5餐奶, 飲奶前換...
另外, 2片多數都係早上8點同傍晚6點半時呵便便先換...

別墅

20塊??
佢係咪其他野而喊呀??
佢地係一路飲一路呵嫁..所以有時如果佢唔係唔肯食奶..
可以食完掃完風抖一陣先同佢換丫..

我個b一日用6-8塊嫁咋..除非去大大去到唔舒服佢先會喊
叫我地換..如果唔係佢唔洗點換嫁..佢又冇尿疹..
so而家唔會換咁密lu~

大宅

8-10

洋房

6-10塊,都係用緊pampers

大宅

8塊左右, 一日6餐, 餐前換, 再加開2次大大.
我用pampers同nepia.

大宅

me too

kaulee 寫道:
6-10塊,都係用緊pampers
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

別墅

around6塊(pampers)

禁止訪問

別墅

me too! 有時一日用20塊尿片 sigh.......... im using huggies diapers
kittykid 寫道:
唉...我個BB好勁, 有時一日用20塊尿片, 我已經係用PAMPER既特級棉柔, 都好吸濕架, 不過佢一濕片, 唔舒服就喊, 咁都要同佢換啦!

食奶前一次, 食完奶又要換, 如果佢唔肯瞓, 就要再換多幾次, 佢好鍾意飲水, 所以都痾好多次WI WI, 每日就係不停咁換片, 真係好攰!

大宅

6-10塊,用緊pampers,餐前或餐後換,除非疴咗便便。

別墅

6次左右, 5餐奶, 食之前就換片, 因為我阿b兩日先有一次便便, 而且佢濕

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我都差不多
因為bb成日呵便便
我係用PAMPER既特級棉柔
不過成日漏屎
三月媽咪 寫道:
me too! 有時一日用20塊尿片 sigh.......... im using huggies diapers [quote]
kittykid 寫道:

[/quote]

珊瑚宮

好媽媽勳章

8-12塊不等,我都係用緊pampers

大宅

你地就好啦, BB唔使成日換片, 我個BB真係換片都換到我頭暈.

依家我既媽咪仲開始用尿布添, 仲複雜....不過D老人家話咁樣對BB既PAT PAT好D喎!

洋房

我個bb只飲奶,唔肯飲水,每次飲奶前換一次就可以了,大概6-7次.
My baby's blog Best Regards, Nicola

侯爵府

at least 6... change before milk milk~

首頁

尾頁

跳至