跳至

首頁

尾頁

複式洋房

借個位發洩下

我99星期一至五, 日日都過來(8am-9xxpm)
平時我同老公要返工
佢黎睇bb同工人, 我地冇問題
佢鍾意煮飯, 會買菜同煮dinner at my home
老爺會4-5點過來一齊食

有日老爺問我(99不在場)
點解要99煮飯買菜
工人唔識咩
定係你地食唔慣工人煮d口味
要99過來煮飯
我真係火都黎
好像係99自己要做
dinner後要玩bb唔想走
關我咩事
老實講99煮d菜我唔鍾意食
煮飯又硬, 我食到嘔(真ga)佢地在場
我老公有同佢地講, 我食唔到硬飯, 我有胃痛
佢地都仍然煮硬飯
我同老爺講"我地有叫99唔好做"
老爺話"係咩"
跟本係佢地兩個唔communicate

之後99唔再買菜煮飯
由工人做, 99 唔開心
老爺99唔再 get dinner at my home
工人買菜之前會問99
但每次工人買完菜返來
99會驗收同話佢唔得
又同工人講我地唔食什麼
但其實我地係食ga
等我叫工人買的時候
工人好奇地問, 我先知99同佢講過

另外我放2個星期假
99照樣日日來(8am-7:xxpm)
等我地開飯佢先走
我仲慘過返工 :-(
有時我自己一個出去行下
又問我去邊, 點解要帶袋

叫佢不用過來, 因為我同bb,工人去街
第日99會問工人
我地去

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 借個位發洩下

你真係好慘呀!但各有各惨!因我99除了頭一個月黎之外,到而家都無黎過,連問候都無喎!

子爵府

咁樣又真係搞到大家唔開心,唉!有時真係唔明老人家d野 不過唔好唔開心,等bb同老公錫返

大宅

我好同情你, but 又唔可以出聲叫奶奶唔好來

咁啦, 你唔係屋企就由得佢啦, 一放假就多d安排節目同bb出街, 等你可以多d同bb有自己親子時間, 星期一至五就間唔中食埋飯先返屋企, 大家抖抖氣

大宅

叫你老公同佢講,話你放假,佢都可以放假,休息下,等你返工先再嚟。如果嚟睇bb,打電講聲,因為可能會去街。
我依家都係咁,媽媽同奶奶依兩星期都放假,四月中再嚟過幫手。

複式洋房

試過叫佢休息下, 佢會答
"我在家又冇野做, 過

大宅

餵人奶唔"拷"門入房

鎖門得唔得?? 佢要入咪同佢講鍡緊人奶唔方便

複式洋房

唔鎖門係驚有咩事
可以叫我老公入黎睇我

邊有估到, 佢明知我鍡緊人奶
都要入黎睇Baby
唔止一次
我有同我老公講
佢話99冇受過e d 教育wor ?-(
我阿媽得小學程度, 都識la

不過我冇鍡人奶喇
現在冇這個問題
該用戶已被刪除

別墅

嘩!你個老爺咁衰架!

我個99好似妒忌我個仔痴我,我老公話小b見唔到我地返屋企,佢會遲遲都唔想訓,等我返嚟,有時重會扭計。我99幾衰,話無理由喎,小b應該痴工人多啲,我心諗我晚晚都會take care of 小b,實同佢有交流,我係佢媽咪,佢痴我都好正常。我99都幾變態,成日都想話小b係應該痴工人多過我,重有每次有佢向度,佢就一日抱小b到晚,霸住晒,直程同我爭仔。唉!好明顯,佢知道佢個仔唔多聽佢話,又幫我出聲叫佢唔好抱小b咁多,企向我個邊,所以佢就想我小b一樣唔痴媽咪。佢都顛架,佢差啲攪到我有產後抑鬱,我咪警告我老公要睇實佢阿媽,如果唔係唔好怪我無面俾,教訓佢呀! :-(

別墅

係咪十個奶奶9個煩既呢?
雖然我奶奶冇你地講果d咁衰,但唔知點解硬係覺得佢煩,總之就係同佢相處唔到~
我最唔中意佢一上到黎我屋企,攪呢樣攪果樣,執呢樣執果樣...
可能因為我冇返工,我覺得家頭細務唔需要佢幫我地做(尤其洗衫晒衫)...黎湊阿b就冇所謂...
不過我又係好唔中意我抱緊阿b果陣佢搶左黎抱...感覺好似俾人搶左個仔咁...

複式洋房

我身邊好多朋友都同99相處唔到
好多都係生

複式洋房

我個99非常極之黑我憎, 我一生左呀B之後就勒令我老公唔準佢黎我屋企, 而佢又唔會主動帶個仔去搵佢...........所以冇你地咁慘..

首頁

尾頁

跳至