自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

麵包舖咁衰 ~> 自己唔收1/2毫, 但係找俾我就找1/2毫

我買半磅方包$3.5, 我俾 $1+$2+$0.2 x 2+$0.1 x 1.

佢話唔收1/2毫, 要我俾$0.5/$1, 咁我俾 $2 x 2.

佢找 $0.2 x 1 + $0.1 x 3

佢話佢都係收左人地既所以咁樣找俾我. 有無攪錯!!

我發誓以後唔食飽都唔幫襯佢!!

真係俾我"咒"中, 佢上個星期執左!!

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

Re: 麵包舖咁衰 ~> 自己唔收1/2毫, 但係找俾我就找1/2毫

其實而家好多街市檔...士多...舗頭仔都唔收毫子架...因為佢地拎去銀行...要比手續費架

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Re: 麵包舖咁衰 ~> 自己唔收1/2毫, 但係找俾我就找1/2毫

mylulu007 寫道:
我買半磅方包$3.5, 我俾 $1+$2+$0.2 x 2+$0.1 x 1.

佢話唔收1/2毫, 要我俾$0.5/$1, 咁我俾 $2 x 2.

佢找 $0.2 x 1 + $0.1 x 3

佢話佢都係收左人地既所以咁樣找俾我. 有無攪錯!!

我發誓以後唔食飽都唔幫襯佢!!

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

男爵府

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

:tongue: :tongue:

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

抵死呀~

mylulu007 寫道:

大宅

唔好話麵飽鋪,好多鋪頭都係咁

男爵府

好媽媽勳章

子爵府

好多都唔收架. 有一次去菜檔, 佢同我講唔收喎, 咁我問佢如果啲野當係2.4 元咁佢點收, 佢話咁就收2元. 如果3.1 就收3元, 2.8就收2.5元喎. 你地信唔信????
唔知亞女幾時先會叮一聲

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

heihei媽 寫道:
好多都唔收架. 有一次去菜檔, 佢同我講唔收喎, 咁我問佢如果啲野當係2.4 元咁佢點收, 佢話咁就收2元. 如果3.1 就收3元, 2.8就收2.5元喎. 你地信唔信????

我就唔相信囉~~~~

伯爵府

唔止鋪頭啦~我搭小巴(有得找贖果d)見過寫到明唔收1/2毫...我搭果架就咁o岩$3.5姐~如果係$3.4咁佢又點搞呢!?我比佢找咪又係會找返d1/2毫比我..都忽忽地既~

複式洋房

我今天也很氣憤,到麵飽店買麵飽,3.5一個飽,店拒收我的毫子,我說沒其他零錢,她說給一百元找回給我,我說只有一張千元紙幣,她又說太大張不收
結果還說:你去其他地方買啦!!!
有無搞錯,我要投訴

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

複式洋房

我都試過, 上次買報紙, 我只不過比2個5毫佢當1元, 佢竟然說唔收, 自從上次聽了財政司"唐唐"講, 我下次一遇到呢D人, 同佢講你拒收就係犯法..HEHE
不想醒也不想睡

首頁

尾頁

跳至