跳至

首頁

尾頁

別墅

最後倒數2個月大家心情點呀???

開始緊張未呀!!!!分享吓吖

大宅

Re: 最後倒數2個月大家心情點呀???

I think 應該要臨尾開始放前產假時最緊張, 在家中無時做等時間來臨^^, 不過心很想快點到6月丫, 很快可以跟bb見面啦

不如大家生完post bb相上來分享啦
歡迎參觀我囡囡個blog http://hk.myblog.yahoo.com/amonlado/

大宅

我都係啊!已家都未識緊張,我唸到放產假個時,日日係屋企等BB出世,個時我應該會好緊張,唔知自己幾時生得!
祝所媽咪嘅BB都健健康康!

男爵府

我開始有o的緊張, 同時又有o的矛盾, 一方面想小b足月先好出黎,但係又好心急想快o的見到佢, 有時會驚佢太大隻好難生,但係又好享受佢o係我個肚入面郁黎郁去o個種感覺(雖然有時俾佢踼到c c下)...真係好複雜,都唔知點樣形容依家既心情...不過我而家最希望小b健健康康, 同埋生佢既時候順順利利...希望所有媽咪都係!!

禁止發言

複式洋房

我都好緊張,好想見到亞b,但又擔心他出世後種種事唉 :lol:
好采工作不太辛苦 :-P 都好d啦

洋房

其實真係幾矛盾,由開頭好擔心到中期至現在都好享受BB在肚內的感覺,有点不捨得,但ヌ好想快D見到BB的來臨

大宅

我又唔想阿b早產...因為磅數未夠我唔想佢訓箱仔...但係我又好想佢快d出世...因為而家晚晚踢到我冇覺好訓,腰骨又痛....好辛苦...同埋我想我個大仔快d有得同bb玩~哈哈

複式洋房

原本都唔係特別緊張﹐ 點知今日去check u﹐ 已經要填好入院生既文件﹐ 連兒科醫生都要揀埋(呢度規矩係BB出世就通知個兒科醫生來醫院做檢查)﹐ 整到我有種﹐ 好似“隨時來料”既感覺。 :-|

大宅

因為訓得唔好, 開始間唔中發惡夢, 好在份工本身唔忙, 日頭會成日上網(BK係每日必游!), 保持心境平和!

複式洋房

Me too, 心情好複雜, 又想快d見到佢, 又好enjoy係我個肚入面郁黎郁去o個種感覺, 時時刻刻陪我.

碟碟 寫道:
我開始有o的緊張, 同時又有o的矛盾, 一方面想小b足月先好出黎,但係又好心急想快o的見到佢, 有時會驚佢太大隻好難生,但係又好享受佢o係我個肚入面郁黎郁去o個種感覺(雖然有時俾佢踼到c c下)...真係好複雜,都唔知點樣形容依家既心情...不過我而家最希望小b健健康康, 同埋生佢既時候順順利利...希望所有媽咪都係!!

別墅

想快D到生得嗰日,,,咁我對腳就唔駛再痛又晚晚都瞓唔到覺.
我寧願係佢出咗世肚餓或尿濕喊到我無覺好瞓都好過家吓瞓唔到,晚晚眼光光 :-(

複式洋房

依家真係好矛盾 , 岩岩見完糖尿姑娘 , 由今個星期開始 ,每個星期篤兩日手指 , 再逢星期五交report比醫院睇 , 再陀部機聽bb心跳半個鐘 , 直到生為止 , 已經一直有戒口都唔知點解仲會咁.....曾經好自私咁諗不如佢快d出世 , 我唔駛咁辛苦....

但諗下冇理由30週都捱週 , 剩底10週o者 , 冇理由自己做唔到既 , 為左bb出黎健康d , 都要支持下去

大宅

都唔知點形容依家既心情,好多uncertainty,想準備好D但係又唔知點至叫做夠,但係唔諗禁多就唔會唔開心,成日對住自己個肚同BB講野而佢好似有反應都幾得意。有 D 野買漏左就叫老公到時補貨啦! Don't worry Be happy! 放假休息多 D 啦!
http://hk.myblog.yahoo.com/deng-ton

大宅

懷這一胎比上一胎辛苦得多, 而且一D都唔享受, 因為還有一個大既要照顧, 辛苦得很. 又覺得自己無為個細既做過D乜, 又無買bb野, 又無晚晚聽莫札特, 又無認真諗過佢個名.....(上一胎我真係做好多野, 而且好享受.)

子爵府

BB-C 寫道:
懷這一胎比上一胎辛苦得多, 而且一D都唔享受, 因為還有一個大既要照顧, 辛苦得很. 又覺得自己無為個細既做過D乜, 又無買bb野, 又無晚晚聽莫札特, 又無認真諗過佢個名.....(上一胎我真係做好多野, 而且好享受.)
我都係呀 ~~~
仲要老公無咁關心我,
心情有d ~~~ :-( :-( :-(

複式洋房

好期待bb出世的一天, 但又有些矛盾, 想到生產時的情景, 真係有啲驚啦!

各位bk媽媽, 可以到我的blog分享一下啦!
http://hk.myblog.yahoo.com/iam-miniw
LazyMumWinnie @ LazyCrazyHome ^^

洋房

我就好想快d生啦, 好想快d見到bb, 好想快d可以一家人週圍去. 好憧憬呢個畫面.

首頁

尾頁

跳至