嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

bb 11個月,吃礦生素唔知好不好, 

醫生開左礦生素比我個囡吃,我聴人話咁細個吃
磺生素是不好的,但我又比bb 吃左,請問有冇
媽咪有冇試過比礦生素bb吃
thank

男爵府

Re: bb 11個月,吃礦生素唔知好不好, 

我大B已2岁,第一次食Antibiotics时岁半,我相信有病就要食药,如果对开药的Dr.有懷疑,可以揾多一个问问。

別墅

如果個病要用到都沒辦法,如果唔食這藥唔會好你食唔食,唔放心就看多個e生
http://www.babyhome.com.tw/ka_yan
Facebook: [email protected]

大宅

如果醫生認為有此需要,1個月b都要食啦!
醫生都知道盡量避免開抗生素比bb,
當然佢認為你阿b有此需要,放心啦!要相信你的醫生.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

BBrianma 寫道:

係呀.
我仔11個月大時中耳炎要食抗生素,我無理由因佢細唔比佢食ka,唔比佢有咩事點算ar.

男爵府

同意, 我個仔1歲1個月有肺炎入院. 唔止食, 仲要吊左7日抗生素.
kellyly 寫道:
[quote]
BBrianma 寫道:

係呀.
我仔11個月大時中耳炎要食抗生素,我無理由因佢細唔比佢食ka,唔比佢有咩事點算ar.[/quote]

首頁

尾頁

跳至