想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

見住身邊一個一個咁成功!!

大宅

Re: 見住身邊一個一個咁成功!!

香香

你要放鬆d, 唔好同人比, 同人比好慘架!

你有無睇開中醫, 調理下m呀, 成十日真係長左d喎

臨排卵前既徵狀, 我唸人人唔同, 有d 人會排卵前谷胸, 有d 人會肚痛...好難以呢d徵狀斷定你幾時排卵.

你有無量體溫, 睇下分泌甘? 本人覺得量體溫都幾有用, 排卵果日就最低溫, 之後就會慢慢升溫, 如果keep到 14日或以上高溫, 就好大機會bingo架啦!

至於精子方面, 我睇d 網站話男人日日都會生產精子, 反而太耐唔do do, d精子質數仲無甘好, 你可以係排卵期間隔日do do (有人會日日, 不過你地就辛苦d), 機會會高d. 希望幫到你啦!

good luck!

禁止訪問

男爵府

香香,

我身邊的朋友都一個一個咁有bb,初初都會唔開心點解自己咁難有,人地一次就成功,不過我知道有d嘢急唔嚟,最緊要自己唔好放棄,繼續努力,始終會成功架,你都唔好灰心呀,唔好懶,記得量體溫,對你了解排卵同周期都會有幫助呀

兒女是耶和華所賜的產業,腹中的胎兒是他的賞賜
詩 127:3

民房

香香,

係呀! 你要放鬆d,輕鬆d! 有時就係咁ga喇,越想就冇 :cry:
好似我上個月一做完body check就拿拿聲開工,點知...就得個桔 :-(
後後了解吓自己身體狀況同調理一吓先啦!我相信我哋大家都會好快成功ga!
大家一齊+oil呀

複式洋房

我身邊一個個咁生埋添呀,仲有幾個差唔多生得,而我就仲個個月失望。 :-( :-( :-(

大宅

me too :-( :-( :-(
cake 寫道:
我身邊一個個咁生埋添呀,仲有幾個差唔多生得,而我就仲個個月失望。 :-( :-( :-(
我的BB要健康快樂成長﹗ :-D :-D :-D :-D :-D

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都係啦,我身邊d人生埋啦。

昨日上去62到,佢就同我講:「你又做人舅母啦!」

咁又點wor,你估我唔想咩 :-(
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

男爵府

你地唔好灰心,唔好放棄, 放鬆d,一定會成功架
兒女是耶和華所賜的產業,腹中的胎兒是他的賞賜
詩 127:3

洋房

我都好明白呢種感受。身邊的人好似話有就有﹐年紀比我大又有﹐比我細又有。哎。。8月就27歲啦。。
其實真系好後悔﹐點解舊年唔試﹐點解要等到今年先開始努力呢。。哎。。

好啦。。嘆完氣啦﹐各位。。我們要有信心阿。而家醫學昌明﹐唔使擔心。。
大家加油。。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

withluck,

你都係27者~ 加油呀

大宅

我咪又係咁,身邊既朋友個個話有就有,連我細佬個bb都歲幾啦,自己就得個吉,

男爵府

好媽媽勳章

[quote]
favour 寫道:
我咪又係咁,身邊既朋友個個話有就有,連我細佬個bb都歲幾啦,自己就得個吉,

複式洋房

大家唔好唉聲嘆氣啦~
唔好放棄~~輕鬆d就好易有架喇~
祝好運

別墅

me too, my friends have bb easily!!

別墅

我身邊都有幾個歲幾2歲嘅bb, 睇住佢地不斷長大, 如果自己初初bingo到都可能出世啦, 好彩佢地有b果時我剛結婚, 如果已經開始做人想唔多野諗都難. 宜家身邊未生果幾個知道未開始做人, 都算好彩, 否則又

禁止訪問

別墅

我都好想"生"下!!
同事呀, 朋友呀, 年年都總會收到風有人有喜既, 自己就梗係唔好受啦, 但又要扮晒開心恭喜人喎, 真係幾難頂架!!
雖然我諗住生鼠bb, 依家先開始plan, 都仲有好多時間, 但真係有d擔心... 見好多姐妹都話試咗好耐, 有d仲話成年以上添....
隨緣

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唉, 我咪又係, 早過我結婚個d生左, 遲過我結婚個d又生左, 總之我身邊結左婚gei朋友都生晒bb喇, 只係我無聲氣, 就連我有個朋友未結婚gei都生埋tim呀 :-(
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

首頁

尾頁

跳至