母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

已餵到2歲,到底是全收奶好還是繼續當補品好呢?細B咩奶都唔飲,只係飲人奶,我係返工媽,泵著成2年,依家已成習慣,唔知停唔停好

珍珠宮

引用:已餵到2歲,到底是全收奶好還是繼續當補品好

原帖由 candytsy 於 13-11-15 發表
已餵到2歲,到底是全收奶好還是繼續當補品好呢?細B咩奶都唔飲,只係飲人奶,我係返工媽,泵著成2年,依家已成習 ...
好叻呀!有奶就照泵啦!等bb自動離乳先啦,反正都習慣咗泵

男爵府

吉蒂小豬 發表於 13-11-15 17:52
好叻呀!有奶就照泵啦!等bb自動離乳先啦,反正都習慣咗泵
主要係細B咩奶都唔飲,好瘦,而我又泵得唔多,泵2次加埋4安當一餐,唔知有冇BB係咁早介奶呢?我大囡飲奶飲到7歲

珍珠宮

引用:Quote:吉蒂小豬+發表於+13-11-15+17:52+好

原帖由 candytsy 於 13-11-16 發表
主要係細B咩奶都唔飲,好瘦,而我又泵得唔多,泵2次加埋4安當一餐,唔知有冇BB係咁早介奶呢?我大囡飲奶飲到7歲 ...
我囡都係瘦又係除媽媽奶外其他奶都唔飲,但健康,唔飲奶都冇乜問題。最後我泵到27個月有咗小b先停。
我朋友囡囡19個月已經自動離乳,其實可從其他食物吸收營養

男爵府

吉蒂小豬 發表於 13-11-16 10:07
我囡都係瘦又係除媽媽奶外其他奶都唔飲,但健康,唔飲奶都冇乜問題。最後我泵到27個月有咗小b先停。
我朋友 ...
我仔24個月只得10.3kg,已經跌出生長線,唯一係比較健康,身手敏捷,一家人都感冒了要看醫生,佢都冇咩事,咁大個只係看過2-3次醫生,都係小小低燒咳,不過佢有海鮮;蛋食物敏感,食野要好小心,介奶只係怕佢營養不良

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

有咪照泵,
我果時泵到真係太攰所以到25個月多D就停~
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

子爵府

回覆:已逹目標2歲

我阿b而家18個月老公都問我諗住餵到幾時…

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊