婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

醫生話我係第3期,佢話最好做手術,但我好驚痛,其實可唔可以睇中醫到幫到手?

男爵府

no pain, no need for operation. 手術有機會有side effect. u could search from net.

複式洋房

回覆:痔瘡係唔係一定要做手術?

主要係睇下跌唔跌出黎既咋,可以札橡筋同塞藥,睇下可唔可以縮細返,不過都只係治本。

大宅

回覆:carinj 的帖子

請問有乜野side effect?

大宅

回覆:痔瘡係唔係一定要做手術

有時會收唔返同有血。

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:痔瘡係唔係一定要做手術

如果平時冇跌出黎或流血我就冇理佢,後尾去到次次便便都流血,所以決定要整走佢,我後日就做結腸檢查同紥痔瘡了

大宅

回覆:rainbowyin 的帖子

紥好過要割,真係好驚呀!

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

你有無試過有隻藥膏叩老頑皮,外痔...ok的 中藥成份,but 香港無得買

大宅

回覆:mohatman 的帖子

咁可以係边到買呀呀?

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

在大陸買的, 我之前在淘寶買過"源盛堂 老頑皮" , 我開始用了幾日就開始細了好多,起初約有1cm,用了幾之之後現在細過粒米綠豆

http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=14348825603

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 BiBi100 的帖子

割有得麻醉呀, 我昨天紥完, 痛死我

別墅

引用:醫生話我係第3期,佢話最好做手術,但我好

原帖由 BiBi100 於 13-11-15 發表
醫生話我係第3期,佢話最好做手術,但我好驚痛,其實可唔可以睇中醫到幫到手?

...
想問下你係睇咩醫生?同埋做手術要幾錢?

BiBi100  睇腸胃科, 照腸加割要收$60000 - 70000, 最後只照腸收$3xxxx  發表於 13-11-27 09:08

別墅

引用:如果平時冇跌出黎或流血我就冇理佢,後尾去

原帖由 rainbowyin 於 13-11-16 發表
如果平時冇跌出黎或流血我就冇理佢,後尾去到次次便便都流血,所以決定要整走佢,我後日就做結腸檢查同紥痔 ...

子爵府

引用:Quote:原帖由+rainbowyin+於+13-11-16+發表

原帖由 sammy416 於 13-11-24 發表
我睇政府咋,排左一年度,前後$160

別墅

引用:Quote:原帖由+sammy416+於+13-11-24+發表想

原帖由 rainbowyin 於 13-11-25 發表
我睇政府咋,排左一年度,前後$160
係你去私家醫生體要寫介紹信去公立排?

子爵府

sammy416 發表於 13-11-25 18:38
係你去私家醫生體要寫介紹信去公立排?
噢, 係呀~

首頁

尾頁

跳至