意見反饋
義工
跳至
[2004年或之前] 2001年4月小朋友(媽咪,爹d)請進

伯爵府

國民生產總值:18020

2001年4月小朋友(媽咪,爹d)請進

嵐嵐現在已經有12隻牙仔,一日食3餐奶2餐飯、最鍾意食餅乾同麵包、
現在有22磅,學識行路冇幾耐、成日行來行去、爬高爬低攪攪震真係睇少眼都唔得!你

別墅

國民生產總值:634

Re: 2001年4月BB請進

嘩!嵐嵐有12隻牙好犀利呀.我個女得8隻牙,有20磅
佢由1歲開始識行後就成日在家'左滕右滕'
每日飲3餐奶,中午食字母粉/爛飯/焗薯,夜晚就食飯,
小食最鍾意食yogurt/生果.

大宅

國民生產總值:4143

Hello, 嵐嵐21.....

我有冇同妳傾過計呢?我個囡囡"瑩B"都係4月生日呀!妳個囡囡係幾號呀?瑩B得8隻牙仔咋,不過佢成日咬野(乜鬼野都放入口咬一親)!

妳有冇參加過我地4月份生日會呀(係"麥記"搞果次?)?4月生日BB 果批媽咪都唔見晒人lu.....喂喂,一齊入黎傾下啦!
  Love your family!

子爵府

國民生產總值:11973

好媽媽勳章

2001年4月BB
=======================
Ramomo: 02/04, St. Paul
瑩瑩: 03/04, 半山嘉肋撒醫院
unicorncc: 04/04
Christ: 10/04, 贊育醫院
fannie: 11/04, 浸會醫院
pauline.c: 11/04, 浸會醫院
CCPP: 11/04, KWOK WAH
sheryl: 15/04, Queen Mary Hospital
雅雅 : 16/04, 九龍法國醫院
heiheima: 19/04, QE
cutie_mommy: 21/04, USA
嵐嵐21: 21/04, 仁安醫院
Kanax: 21/04, 浸會醫院
靖嵐: 22/04, 威爾斯醫院
LENGMA: 22/04, 威爾斯醫院
RCHU01: 22/04, 浸會醫院
花花: 23/04, 屯門醫院
hohan: 25/04, 九龍法國醫院
蕎蕎騫騫媽咪: 25/04, 九龍法國醫院
jsmami: 26/04, St. Paul
Happy媽 : 26/04 Kwong Wah
wfc: 28/04, 浸會醫院
wendy: 28/04

我想要9999呀...

子爵府

國民生產總值:11291

[size=medium]Hello 嵐嵐21,mrsyu,瑩瑩,靖嵐,
妳地好!我個囡囡凱喬係4/11号出世,佢而家有8隻牙仔不過有2隻未完全出哂.佢一日食3餐奶2餐粥仔.不過佢唔多鍾意飲奶最多只係6oz.喜歡既零食有餅乾、bread、乳酪、香蕉、提子......
響屋企佢好百厭架,最鍾意爬上凳仔,梳化度走來走去.比佢激死!
瑩瑩,
我都有去過4月份個生日會,不過可能時間太短冇機會揾d媽咪傾計.
上次個gathering 又取消左.希望快d再攪啦!
靖嵐,
妳個囡咁叻,識得潛水!!不如妳教吓我個囡啦!
其他媽咪快d蒲頭啦!

大宅

Hello.......pauline.c,mrsyu & 靖嵐,

上次阿fannie 搞gathering,但係冇乜人"幫襯",無左下文....點呀,今次去唔去呀?fannie, Happy媽等等.......快D 出黎啦!Saturdays 好呀~~

靖嵐,妳帶個女"潛水"呀?佢實好開心啦?我未帶囡囡去游水呀,驚佢冷親,屋企又冇會所(泳池).....

子爵府

好媽媽勳章

瑩瑩, pauline.c, 各位四月媽,

我成日都帶我個游水水o架, 你知啦, 我以前係教游水o既, 點捨得唔帶個女去游水水呀. 我通常都係帶我個女去公眾泳池, 去過一次沙灘, 返過幾次大陸去人o地o既會所泳池, 等有太陽曬住, 帶定毛巾浴袍, 咁就唔會冷親啦. 其實我個女一d都唔叻, bb根本就唔識死, 有得玩就乜都唔記得, 好易教o架咋, 比d心機, 最緊要你有膽比佢浸哂成個落去. 依家我個女一見到泳池, 就跑埋去想跳落去, 一時又要用水泡, 一時又唔要, 有時仲爬上我膊頭, 數123就跳入水度"潛水", 真係好"難"玩

我依家試緊問人借地方比我o地攪gathering, 等我消息啦
我想要9999呀...

子爵府

好媽媽勳章

哎呀~~~~~~~~~~~~~~~~~~
個topic就黎落去page 2喇, d 4月媽咪去哂邊呀??
我想要9999呀...

別墅

國民生產總值:846

Hi 瑩瑩, 靖嵐, 花花, pauline,
你地好呀! 上次人地想搞活動又約唔成, 而家又心思思想見面, 你地內疚唔內疚呀! 靖嵐, 我地係味拉大隊上大陸你親戚間別墅呀???
靖嵐,
失敬哂啊! 咩你原來教游水既? 咁點解唔整個親子游泳班既gathering呀? 我每逢星期日好天也帶囡囡去柏景灣club house游水既, 她有水泡都係自己游下游下, 十足十狗仔式咁, 不過我就唔夠膽比佢潛水, 驚佢猛飲水呀! 我個囡佢好餵食, 總之人地食野佢就要食, 我同佢食buffet冇蝕底呀!
瑩瑩,
如果你唔想去公眾泳池, 有時間你可以約我去club house到游呀, 佢D BB池係暖水來既! 而且幾個大大小小唔同深度既池, , 環境好好既! 而guest 既收費好似係$30咋!

男爵府

國民生產總值:7546

HI,
我在出面自由講場搵黎搵去都冇04/2001出生BB, 直至頭先在親子溝通靖嵐說在嬰兒醫護有04/2001我先識搵入黎.
我囡囡叫琳琳, 現在都只係8隻teeth, 食飯枲咁高, 約二十磅, 每日兩餐飯, 二至三餐奶, 成日四圍走, 但仲未識講野, 連媽媽, 奶奶都未識講.
嵐嵐,
你囡囡係咪返將軍澳playgroup? :-P

子爵府

好媽媽勳章

fannie,
你咁遲先來報到o架, 掛到我頸都長埋:lol:
好衰o架你, 上次人o地卒知推o左個uncle, 你又cancel喎, 我嬲o左我呀媽幾...........分鐘呀, 你幾時又攪o野呀?? 我真係想去柏景灣參觀o下, 仲有呀, 你睇我個身型就知我去buffet一定唔會蝕啦, 不過我下個禮拜又去旅行, 今次去澳門呀, 唔好下個禮拜攪我就一定到
我都想攪個親子游水水gathering呀, 不過我個拯溺章過哂期, 我揹唔起咁重飛呀, 如果我搵埋我d朋友一齊攪, 你o地支唔支持先?
我想要9999呀...

大宅

國民生產總值:4076

各位我來報到, 我囡囡而家8隻牙仔, 又係3餐奶同2餐飯, 22磅左右, 不過我想佢同你們bb 有小小分別, 因佢3 餐奶中, 有2餐是飲初生奶, 中間果餐就飲鮮奶, 因我睇左”明報”一篇報到, 其實大仔奶只是商人生意手法, 對bb 冇什麼幫助, 個醫生仲話一歲以上小朋友已經可以飲鮮奶或大人奶粉, 加 balance 飲食就 ok.

同我囡囡鐘意食大人飯, 現在我會比一隻雞翼骨連小小肉, 比佢”咀” , 佢好enjoy 架. 我見到佢好似隻狗仔咁, 就好好笑啦! 成日跑來跑去, 我就好以傻婆一舨的跟住佢……

fannie :

再次唔好意思, 上次不能來, 如果可以再攪過, 不過最好星期日, 我想多d 人可以參加到呀!

伯爵府

國民生產總值:18020

WENDY:
係呀!我報

大宅

嵐嵐21,原來妳有來4月個呀,我果日都係識唔晒所有媽咪們,因為遲到啦~~Anyway, nice to meet you!~~

Fannie,好開心見番妳係度呀,我以為個個4月BB D 媽咪走晒tim.....不如好似花花話:係星期日搞gathering 啦- 噤,大家都得閑,唔洗又就來就去?(就得E 個又就唔到果個- 搞到上次搞gathering 唔成!)

Fannie....妳住邊區架- 我好想黎妳個clubhouse 呀,我個女都未"掂"過水,但係我住香港E 邊,會唔會太遠呀?.....不如,搞個SWIMMING GATHERING *by the clubhouse呀? :-P 大家,點睇?

子爵府

好媽媽勳章

嵐嵐21,

好鬼型女呀~~~~~同上次個樣差好遠, 大個o左好多, 嵐嵐d頭髮係唔係好長喇?? 因為上次一歲見佢已經好長, 我個仲係得三幾條頭毛
:-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P
我想要9999呀...

複式洋房

國民生產總值:477

Hi all mommies:
My son is 15 months old now. Also born in April.2001
He is 25 pounds, 2 regular meals and 3 times 8 oz milk.
He just start walking 3 weeks ago...he has 7 teeths now and almost eats everything that I give him. He is a very strong, active, lovely little one but he is also a chicke because we try to put him in the pool 2 months and he was so afraid. He keep on crying and holding my husband real tight....I told my husband we might need to do it step by step. maybe he is afraid of the big swimming pool (we have a private one) Probably we need to put him in those mini one first right? any idea? thanks

子爵府

國民生產總值:11291

fannie,我都想去游水呀!唔知咁多人方唔方便呢?
靖嵐,妳囡囡d頭髮咁長架真係羨慕死我喇.:我囡囡好少頭髮架啱啱先至同佢剃光個頭.啊!仲想問妳去旅行會帶d咩野比囡囡食,同埋點沖涼架.Thanks!

男爵府

國民生產總值:7546

嵐嵐21 ,

See you & you're daughter on 10/08 la!

別墅

國民生產總值:846

hi hi,

珍珠宮

國民生產總值:44016

2018勳章 親子王國15週年勳章

hello!各位媽咪!

我囡囡都係2001年4月出生, 佢飲二餐奶+二餐飯+1餐零食, 大約22磅, 我都
[

12345678910... 301
跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.