產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

4個月,但個肚好似唔太大(有D擔心) ??

4個月,但個肚好似唔太大,可能本身我肥肥地.
想問幾多個月個肚大得最明顯??
4個月你地見肚未呀?? ?-(

大宅

Re: 4個月,但個肚好似唔太大(有D擔心) ??

肚o既大細不能作準, 因為bb o既位置同媽媽身型都會有影響, 最好就係照超聲波, 咁就可以知bb size 岩唔岩~~

男爵府

2020勳章

我有呀b到6個月時先開始見肚, 我同醫生講我個肚好似好細, 醫生都話係, 不過bb size係正常, 呀b出世都有2.95kg, 係順產good size
唔駛咁擔心, 食得訓得就ok

伯爵府

2020勳章

你唔洗咁擔心啵~我4個月果陣都唔知自己有左架..因為真係冇現肚..(同埋我平時period都唔準既).....之後4個幾月先知道...到7個月度先現肚..即係人地知我大肚囉~我個b出世都好健康呀~冇問題啵~你食多d訓多d啦~仲要relax d呀!!!

大宅

o黑o黑 我個肚都唔係好大, 但係我個pat pat 就大左好多. 昨天照u/s e生話呀b 係中碼size 我都安心d. 聽人說要5個月到先見肚. so 5洗擔心左咁差多.

別墅

我5個月先見少少肚, 唔講無人知我有, 照咗一切正常, BB係中至大碼, 所以肚大肚細唔代表BB健唔健康.

大宅

我而家差不多 4 個月, 個肚開始幾明顯, 係街到撞到朋友, 佢地一睇都知我有左 !
點知, 個 b b 係咩 size 架??

大宅

我個e生話比我知bb係中碼咋....佢應該係根據bb的頭圍, 腹部 的size 去計bb的重量 因而估計bb的size啦 我估咋.........

大宅

唔使擔心, 有d人初期個肚唔會太明顯, 但大部份人到後期個肚大到嚇死你.... 我就係咁啦, 大到唔想佢再大,太論盡了

大宅

我果時個肚都幾細, 醫生估亞b出世約6磅...結果得5.3磅 :cry: , 不過好健康, 但如果比我番轉頭, 我會飲孕婦奶粉。 你唔洗擔心, 而家先4個月, 大把時間追啦! 祝你好運!

男爵府

畀面勳章

我都係有左3個幾月至知,到6個月左右先見肚,阿b出世都有3.245kg,健健康康,無問題
平平安安  快快樂樂  健健康康

別墅

我都係5、6个月先見肚
bowie_p ;-)

大宅

我衣家都係四個多月呀,係食完野之后個肚都好大,不過第二日訓(星)后就打回願形,早晚分別都幾大下
[

別墅

me too ... after dinner, the belly looks big; but then changed back in the morning ... so sometimes just can't help to worry about the development of bb, but now feel more relief afte hearing other mom's sharing

:lol:

肥bb媽媽 寫道:
我衣家都係四個多月呀,係食完野之后個肚都好大,不過第二日訓(星)后就打回願形,早晚分別都幾大下

複式洋房

我而家都4個半月, 我起初日日嘔幾次, 唔單止冇加磅仲輕左好多, 個肚又好似冇乜大咁, 我都好擔心. 不過上星期照完一個詳細嘅u/s後, 原來bb個size比17weeks仲要大多, size有18weeks 大. 所以你都放鬆d啦.
其實如果我著2 pieces嘅衫褲都唔係好覺大肚架. 我通常都會著連身裙, 嗰d娃娃裝腰位高而長度過膝嗰d, 著上身又舒服同埋睇落個肚現好多!
你個肚而家feel唔feel到個胎郁呀, 種感覺好似有個氣泡喺同一個位置撞下你個肚咁架. 好得意.

複式洋房

唔洗擔心呢~我依家32week個肚都唔算係大size..人地話我後面睇都唔似有左tim~不過醫生話亞b既size係ok..中碼bb...而且胎水正常...其實就唔洗擔心架喇....
最緊要係食多d有營養既野..(但係唔洗刻意食多d令自己肥架)放心,bb一路大...而且你有睇開私家..依家醫學咁好,touchwood有d咩唔掂當,醫生都會即刻講...
放鬆d~~~
tangirl 寫道:
我而家都4個半月, 我起初日日嘔幾次, 唔單止冇加磅仲輕左好多, 個肚又好似冇乜大咁, 我都好擔心. 不過上星期照完一個詳細嘅u/s後, 原來bb個size比17weeks仲要大多, size有18weeks 大. 所以你都放鬆d啦.
其實如果我著2 pieces嘅衫褲都唔係好覺大肚架. 我通常都會著連身裙, 嗰d娃娃裝腰位高而長度過膝嗰d, 著上身又舒服同埋睇落個肚現好多!
你個肚而家feel唔feel到個胎郁呀, 種感覺好似有個氣泡喺同一個位置撞下你個肚咁架. 好得意.

別墅

唔洗擔心啦!咁樣媽媽會舒服D tim。最緊要係產檢時醫生覺得OK。我四個月都唔覺架,其實係到六、七個月都唔覺有左(可能係宣冬天衫啦),到依家差不多八個月,個肚就大左,但係後面睇又係唔多覺!

禁止訪問

大宅

我之前4個月既時候, 個肚仲細過人地d肚腩, 無人知我大肚架, 條腰仲可以27"添, 不過醫生話ok喎, 最重要bb 健康同size ok啫!!!
而家我21week喇, 個肚都仲幾細下, 不過, 比之前4個月時大左囉, 而且大既速度都快左. 而家我都有28-29"腰喇!!!
人地都話而家5個月已經重左幾多lbs, 我到而家先重左1.5kg都係咁,唔好太擔心啦, 醫生check左都話ok就得啦, right?
小Panda
黎睇下ALVIN小豬B之家BLOG啦http://hk.myblog.yahoo.com/alvinleung0708

男爵府

我依家23weeks,個肚先開始現咋。

don't worry啦,其實每個人既狀況都唔同既。

遲d就會極速咁大啦~

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

首頁

尾頁

跳至