意見反饋
義工
[2007年] 阿b體重、頭圍及身長

男爵府

國民生產總值:5653

醒目開學勳章

阿b體重、頭圍及身長

Name---量度日期---年齡----頭圍(生長線)-----體重(生長線)-----身長(生長線)
Karie---17/4-----3.5月---41.5cm(75)----6.8kg(90)--64cm(75)

水晶宮

國民生產總值:65728

畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 阿b體重、頭圍及身長

Name---量度日期---年齡----頭圍(生長線)-----體重(生長線)-----身長(生長線)
Karie---17/4-----3.5月---41.5cm(75)----6.8kg(90)--64cm(75)
家家公主--17/4---3個月13日---45cm(97)--7.55kg(過100)=.=..65cm(75)
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

大宅

國民生產總值:4108

家家公主--17/4---3個月13日---45cm(97)--7.55kg(過100)=.=..62cm(75)
HWCwing---17/4----2個月3星期----39cm(10)--6kg(50)---59cm(25)

大宅

國民生產總值:2685

唔好意思呀,想問下生長線系咩來架??同埋你地呢D數字系自己量嘅定系健康院姑娘幫手量架??我阿B三個幾月先得56cm呀 :cry:

男爵府

醒目開學勳章

係健康院姑娘幫bb度架,佢幫我mark咗係本藍色書仔內,裡面有幾個圖表會話你知你個b屬於邊條生長線架!

wysz 寫道:
唔好意思呀,想問下生長線系咩來架??同埋你地呢D數字系自己量嘅定系健康院姑娘幫手量架??我阿B三個幾月先得56cm呀 :cry:

大宅

Karie
咁系咪無拉拉去健康院度高同埋稱重呀??我阿B上次仲系打四合一果陣去過健康院咋....

男爵府

醒目開學勳章

你可以預約做兒童監察發展,咁就預約一個時間,到時每個月返去健康院姑娘會按每個月睇返bb既發展,度頭圍、身長係其中一部份,我下次去健康院係6月6日到時姑娘會睇吓阿b識唔識坐等動作。

你可以睇吓呢個資料:
click

大宅

Karie
唔該曬你呀,原來兒童監察發展我都有預約架,不過上次系我老公同阿B去,所以我唔知

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.