意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 5|主題: 38909

跳至
C6咁講野,過唔過份? 比你會生氣嗎?

別墅

國民生產總值:816

del---

del

水晶宮

國民生產總值:70359

Re: C6咁講野,過唔過份? 比你會生氣嗎?

下.......
我覺得你老公講d野"超低能",佢係咪以為自己講野"勁搞笑"呀
一之半次就當佢講下笑,但你所講既只係部份例子,咁即係仲有好多類似呢d例子的野喇!!!
比我睇落都覺得你老公講野好有問題,你最好唔好比你老公同你個好朋友接觸咁多,我唔知你老公係口痕or對你個fd有d野,但呢d野避得就避,無謂製造機會比佢地~~~

別墅

del

??? :-( :-( :-( :-(

大宅

國民生產總值:1533

吓...你老公咁講...好似想要埋人地咁喎
比我都好嬲,我會勁小佢

珍珠宮

國民生產總值:30266

2018復活節勳章 2018勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

SOHOT 寫道:
我唔開心, 就係覺得我老公對我個fd有d野, 點算??? :-( :-( :-( :-(

我睇完都覺你老公有 d 野咁.... 我 d friend 識我老公, 間唔鐘都會出黎一齊玩, 但係佢就唔會咁講, 除非我叫佢否則佢係唔會主動自己一定要去. 盡量唔好比佢有機會同埋你個 friend 一齊出黎. 如果你老公仲咁講就要話下佢, 你咁關心佢係咪對佢起痰..... 如果好似食 buffet 你老公咁講我一定會話咁你係咪想自己同亞芬兩個人去. 如果佢話係, 咁你好認真 (或黑面) 就話講笑還講笑呢 d 野唔可以亂咁講, 你咁講即比我感覺你對亞芬有野,如果比你知道你同佢有路你唔使指意再見到我....

別墅

複式洋房

國民生產總值:309

小manman 寫道:
下.......
我覺得你老公講d野"超低能",佢係咪以為自己講野"勁搞笑"呀
一之半次就當佢講下笑,但你所講既只係部份例子,咁即係仲有好多類似呢d例子的野喇!!!
比我睇落都覺得你老公講野好有問題,你最好唔好比你老公同你個好朋友接觸咁多,我唔知你老公係口痕or對你個fd有d野,但呢d野避得就避,無謂製造機會比佢地~~~

我老公都同你個case差唔多.
而個女主角仲係我個親生妹.
有時都會想-->自己個老公真係好煩,咁多野唔講偏偏講呢d無聊野,仲細咩~
不過唔駛太擔心,一般男人都係口痕.--->講得出佢地就唔會做.
我愛鱆魚&小b~

民房

國民生產總值:12

過份

別墅

Re:del

catjeffcat 寫道:
[quote]
SOHOT 寫道:
我唔開心, 就係覺得我老公對我個fd有d野, 點算??? :-( :-( :-( :-(
d

別墅

del

珍珠宮

國民生產總值:30266

2018復活節勳章 2018勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

SOHOT 寫道:
[quote]
[quote]
SOHOT 寫道:

我睇完都覺你老公有 d 野咁.... 我 d friend 識我老公, 間唔鐘都會出黎一齊玩, 但係佢就唔會咁講, 除非我叫佢否則佢係唔會主動自己一定要去. [/quote]

我都係咁"林". 佢仲話: " 我個fd靚過我" [/quote]

其實你要表示比佢知, 佢咁講可能真係講下, 但係都會令你唔開心, 都係唔好比你個 friend 同老公見咁多, 唔可以成日三人行, 你老公仲要話你個 friend 靚過你, 好容易就會攞黎比較, 好容易會出事架.

男爵府

國民生產總值:5354

1.好朋友有好多的安慰方法,我絕不會叫第二個女人回家
  睡覺.(無論誰的男女朋友)

2.請老公不要開呢d笑話, 我凝重的告訴他, 我好嬲, 會重
新評估他的人格. 玩笑絕不是開這些, 不要侮辱大家.

是否很嚴重的反應? 唔嬲便奇, 不要讓他有位入, 記著不要讓事情發生.

別墅

Catjeffcat,

Thanks for your advice!!!

[quote]
SOHOT 寫道:
[quote]
[quote]
SOHOT 寫道:
del

珊瑚宮

國民生產總值:116125

王國長老

男人講d咁既野,反映佢好幼稚. 如果佢係對妳朋友有心就抵打,如果冇心仲乜要講d咁無聊既笑話.

最重要係以後盡量唔好俾妳老公見妳個朋友,更加唔好叫個朋友黎屋企訓.

唔怕一萬,最怕萬一,無謂出左事先黎傷心!

水晶宮

國民生產總值:60726

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我絕對唔容許我老公同我開呢

子爵府

國民生產總值:11206

你老公好無腦,咁講野.例1: 絕對5可以叫亞芬去你到住一 晚,費事你老公獻[欣]勤.寸你老公5怪得我覺得你個樣咁[燴所]原來相由心生.例2: 如果係我,我會即時打俾亞芬同佢講你老公話代你去,想同亞芬訓.如果亞芬同你老公5熟1定會反感,都知你5 like見到你老公會避忌.你老公話你咪話又係你自己話去既,我都要問下人架.例3:你咪叫你老公老婆要做既野叫亞芬做,有d咩要你做計番本地家[容]既價出糧俾你,愛愛另計.你老公話亞芬靚過你,你咪話大家咁話la,我都係貪你5靚仔先嫁俾你咋.你老公講d野好似落你面咁,駛咩俾面佢.至於亞芬,如果佢無做d咩就5好因為你老公而5 like佢.

SOHOT 寫道:
我有一個識了好多年的好朋友叫亞芬. 我c6都識佢 . c6 常 說 一 d 所為 ge 笑話: 例如:

例1: 亞芬之前失戀,好唔好開心, 我打算叫佢黎住一 晚, 就同c6講, 叫佢訓廳一 晚,
佢竟 說 :『 唔好呀! 3 個人1齊訓仲好啦!』

. 例2: 之前打算同亞芬2 個人去旅行, 我係full-time mum, 無工人, 我擔心c6湊唔掂bb, 於是, 最後都係決定唔去, 同c6講完後, 但佢竟說 :『好呀!不如,我代你去!』**即係佢同亞芬2 個人去.

例3:, 本來約左亞芬今晚去食飯, 然後去shopping.c6 係都話要去. 我唔想, 推了佢. 擒晚,佢又話要去, 仲話: 『不如, 一齊食buffet?』
我話: 『 唔得, 無人湊亞仔.』
c6話: 『唔係丫,帶瞇亞仔一齊食,而且,多一個人 睇 住亞仔, 我地可以食多d野!』
我話: 『 邊度多一個人睇住亞仔???亞芬唔會
&睇唔住亞仔,.』
c6話: 『係丫,係你負負責睇住亞仔!』
**即係佢同亞芬2 個人食多d..

以上, just 部份例子. 比你你地會生氣嗎?過唔過份?

大宅

國民生產總值:2807

我咁睇...如果真係有野...斷估唔會咁大搖大擺囉...我覺得似懶風趣多D。
laughin' to keep from cryin'

禁止訪問

國民生產總值:67524

禁止訪問

國民生產總值:275

男爵府

國民生產總值:9408

睛靈勳章 BK Milk勳章

比我都會嬲!佢講什麼同亞芬訓&代你和亞芬2個人去旅行呢d超低能笑話都算喇! 但佢知道你約咗亞芬去shopping佢都話要跟埋去就真係好似有d野咁喎,邊度有男人鍾意同女人去行街o架,你都係要睇梗d好d喇!
靚太唔易做!!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.