跳至

首頁

尾頁

子爵府

24/4同亞仔去studio 123影相有咩注意呀

如題

別墅

Re: 24/4同亞仔去studio 123影相有咩注意呀

我沒影過呀呀,因為囡囡見人就哭,所以只好爸爸影..
大約我估帶bb起愛的玩具,同食物就最好,如果bb
跟邊個會哭小D即是比到安全感佢個個人最後都去,必要時
可以令bb最快唔哭就最好啦,這個我想的

http://www.babyhome.com.tw/ka_yan
Facebook: [email protected]

男爵府

影之前食飽訓夠,帶bb既小食,同玩具(最好會發聲既),我果次影左3個鐘,10個造型~bb勁開心~ 你去louis album睇下佢幾多表情就知啦.....

大宅

要注意以下事宜, 因果度d人唔會好有心機幫你架, 因日對夜對咩mood都冇, 要自己跟足d, 佢地bb唔喊就狂影架喇, 有唔妥你要截住佢.

1. bb衫係咪整齊
2. 自己幫bb轉pose, 或要求攝影師改pose影, 如果唔係同一個pose佢會影好多張
3. 幫bb抹口水
4. 頭飾自己幫bb帶好, 尤其天使做型頭上個綠色圈, 已經被人屈到歪野, 要屈返好先比佢影呀
5. 天使翼條肩帶唔好扭左呀, 影到好核凸架
6. 儘量揀d有衫仔既做型, 好似我咁, 揀左天使同寫真, 仲揀左好多黎晒, 比我屋企人鬧話影咁多bb(女仔)唔著衫相好核凸, 仲話第日bb會怨我添, 如果你有白色背心裙仔, 可以比bb著黎影天使做型, 較果可能好d架.
7. 揀相時如果唔係全部要晒, 都好揀d唔同表情, 唔好好似我咁凈係揀晒d靚, 有d感覺好重覆就唔好要喇, 我好後悔無揀到bb喊得最肉酸同最驚果張.

暫時諗到咁多喇.

男爵府

因為我聽日同亞仔影,多謝你o既意見!!!

別墅

我同亞女希悠7/4 係元朗影呀,d 哥哥姐姐都幾nice, but我提你最好帶多套靚靚衫仔, 因為有d 造型冇衫提供呀. 如畫家只提供畫家帽, 一家大合照等…... 我果次影完畫家造型 ( 著自己d衫 ), 佢就問我有冇其他衫換下改變下,所以帶定冇防.

子爵府

唔該晒你地ge意見呀, 我個仔都幾奀皮, 我怕到時佢勁扭計

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

想問下埋單時都係 388??

別墅

$388.- 係得38 張相,如果加多$300. 就可以要哂所有相,全部大約有130 至140 張左右啦.

timandy 寫道:

男爵府

我地呢,就本來影$688果隻plan,後尾加$400要晒d相,total $1088 10個造型~ 200張相...
其實影多d都好架...bb個樣變得快呀!!
上次佢就未識行,所以我打算到佢歲半左右再去影....到時佢識行,d造型又唔同啦~ 不過我會試下第2間....

大宅

timandy ,

我埋單$388, 我覺得夠喇, 睇你bb怕唔怕喇, 我個囡勁喊所以好生硬, 38夠有凸, 連工人都比佢同bb影埋, 揀張比佢. 我唔考慮要晒, +$300要晒又唔係咁理想, 不如我下次去過仲好喇. studio 123都幾好, 就算你$388埋單佢地都唔會黑面任你揀.

timandy 寫道:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

thanks all mom..
我同我老公講話要同bb 去影造型, 佢叫我吾好搞咁多野 wor.. 怕比人勁 sell, 埋單可能要千幾蚊... 我當然想同 bb 影啦... 聽了 各 mami 的意見, 而家都冇咁怕了..

子爵府

首頁

尾頁

跳至