意見反饋
義工

想生BB 今日: 17|主題: 98652

有人能幫幫我嗎?

男爵府

國民生產總值:7601

有人能幫幫我嗎?

今日day 29,30日一個cycle. 我已經連續3日用D仔排卵棒驗出上深下深,而且下線越來越深!

但我用D仔驗孕棒驗了2次還是白雪雪..早幾天一直都胸疼和作悶,但今日胸又突然變小了。。。到底有沒有人能告訴我為甚麽這樣?Thanks!

Best,
Sweetheartb

瑪瑙宮

國民生產總值:131275

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 有人能幫幫我嗎?

你係咪用晨尿+驗孕條?

男爵府

Miffymiffy,

多謝你回復!
我並沒有用晨尿,都是用了晚上的,有影響嗎...?

Best,
Sweetheartb

大宅

國民生產總值:3350

你有無打針谷排卵或食排卵葯? 有既話就有影响架.

男爵府

cms fish,

No ah...I didn't do anything...I am so stressed about it because it seems that my M will come soon or bingo..?

Best,
Sweetheartb

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

如果你排卵條日日都係持續深粗線, 跟下線一樣, 應該好大機會係.

如果M就黎, 下線應該會相反, 越黎越淺~

或者你隔日用晨尿 +驗孕條再check下

等你既好消息

大宅

sweetheartb,

你用咗D仔驗孕棒驗未? 有無淺線呀?

有啲人要M後兩個星期先驗到有孕, 所以喺呢段時間你聽MIFFY話, 隔日驗, 仲要小心唔好俾自己凍親, 同埋所有動作唔好咁急, 直至有結果為至就最穩陣嘞.

不過, 我上個月又係以為自己中咗, 結果都係失敗, 所以你要有定心理準備, 可能係炸糊, 總之, 呢排多啲休息一定無死.

祝今月開彩中奬!!

男爵府

Miffymiffy, Cmsfish,

每日結果都一樣,真令人煩惱!已經第4日用D仔排卵棒驗出上深下深,今晚下線是有史以來最深色! D仔驗孕棒還是還是白雪雪。。。

Cmsfish, 你都試過同我個一樣情況而最後沒有bingo?我其實都不敢抱太大希望,因為都已經等左1.5年喇!

Thank you so much for all of your care!

Best,
Sweetheartb

瑪瑙宮

你今日day 幾???會唔會今日先至排卵 ?-( ?-(
sweetheartb 寫道:

每日結果都一樣,真令人煩惱!已經第4日用D仔排卵棒驗出上深下深,今晚下線是有史以來最深色! D仔驗孕棒還是還是白雪雪。。。

Cmsfish, 你都試過同我個一樣情況而最後沒有bingo?我其實都不敢抱太大希望,因為都已經等左1.5年喇!

Thank you so much for all of your care!

Best,

禁止訪問

國民生產總值:8063

男爵府

Miffymiffy,

Today is day 31 & 30 days per cycle.

I detected ovulation on 1 april (D仔排卵棒上深下深), then do do on that day.

I wonder if I ovulated again on day 26 to 31 (5 days).......?

Best,
Sweetheartb

大宅

sweetheartb,

唔好心急啦, 我同老公無避孕六年, 都無BB, 先至去做IUI咋. 你仲後生, 唔駛急.

唔記得咗, 你今日DAY幾呀? 幾時開彩?

sweetheartb 寫道:

Best,

瑪瑙宮

最好16/4 & 18/4 都dodo. (有無邊日較深&粗?)

如果bingo 左, 排卵條下線係會一日深&粗過一日, 不過最快都要排卵日後第11-16日先check到.

連續dodo4日都可以, 有人試過OK. 不過醫生建議隔日好D.
123onebaby 寫道:
miffymiffy,

我係前日 16APRIL 至今日18APRIL 用DAVID CHECK, 三日都有上深下深 ? 即係有三日排卵日? 禁我應該邊幾日DO DO 好 ?

如果BINGO 左既, 用DAVID 離CHECK, 有咩反應呢 ? 係唔係都係上深下深 ?

仲有連續DO DO 4日有無用 ? 會唔會effect 精子質數 ?
請可以為我解答嗎 ?

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.