懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有左機會係咪高?

今日本身返廣華婦科覆診, 點知照陰道超聲波時, 個醫生一擺支野入去o既時候, O 晒咀, 問我有冇避孕, 我話冇, 個醫生話好似照到個 B o係入面, 跟住叫我驗孕, 佢地話有o既會通知我, 冇就唔通知。之後, 我同老公就話不如我地自己驗下啦, 咁咪買左兩支驗孕棒, 一支係曼受雷敦, 一支係唔知咩一分鐘驗孕棒,分左中午同夜晚兩個時間驗, 兩支都顯示係有, 不過d色就唔係好深。但係廣華醫院就未打俾我,咁我想問下咁多位, 有o既機會大唔大?

子爵府

Re: 有左機會係咪高?

肯定有啦
simonssquaw 寫道:
今日本身返廣華婦科覆診, 點知照陰道超聲波時, 個醫生一擺支野入去o既時候, O 晒咀, 問我有冇避孕, 我話冇, 個醫生話好似照到個 B o係入面, 跟住叫我驗孕, 佢地話有o既會通知我, 冇就唔通知。之後, 我同老公就話不如我地自己驗下啦, 咁咪買左兩支驗孕棒, 一支係曼受雷敦, 一支係唔知咩一分鐘驗孕棒,分左中午同夜晚兩個時間驗, 兩支都顯示係有, 不過d色就唔係好深。但係廣華醫院就未打俾我,咁我想問下咁多位, 有o既機會大唔大?

複式洋房

但係廣華冇打俾我喎[quote]
pollybell 寫道:
肯定有啦[quote]

男爵府

點解唔去私家醫生度check? 廣華醫院一日處理咁多case, 未必咁快通知你喎

複式洋房

其實我都係今日去覆診時先知, d M係就係遲左, 但因為我不嬲都遲黎, 咪冇為意囉...睇下廣華聽日打唔打黎啦, 如果佢仲唔打黎, 我都諗住打去問下佢。
ellako99 寫道:
點解唔去私家醫生度check? 廣華醫院一日處理咁多case, 未必咁快通知你喎

複式洋房

今日終於打左俾我喇, bingo 左喇...
而家就係覺得一頭冒水, d奶奶阿媽們一味叫呢樣唔好食果樣唔好食, 總結就係唔知有咩可以食....阿媽就叫煲多d豬骨湯and 飲奶, 阿奶奶就叫唔好爬高爬低, 出街帶多件衫, 唔好凍親.....我諗真係要俾d時間大家去消化呢個消息 ^^

男爵府

恭喜!! 恭喜!!! 有o左就要小心 d la, 老人家o既說話要聽o架.

男爵府

恭喜晒! 總之萬事小心!
唔好比自己咁大壓力!

大宅

恭喜晒!

首頁

尾頁

跳至