意見反饋
義工
[2006年] 請問其他媽咪點煮"ABCD"字母粉?

大宅

國民生產總值:2168

2018勳章

請問其他媽咪點煮"ABCD"字母粉?

請問其他媽咪煮"ABCD"字母粉落幾湯匙比BB食的??如平時食開一碗大人碗粥應落幾湯匙及應煮幾耐呢???
THX~

男爵府

國民生產總值:5767

Re: 請問其他媽咪點煮"ABCD"字母粉?

第一次我就煮四分一碗份量, 驚阿囡唔肯食, 第二次先煮半碗+個蕃茄湯+肉碎=二碗份量. 出水後保廿分鐘都ok 你check 下夠唔夠軟身. :mrgreen:

公爵府

國民生產總值:27680

畀面勳章

我想問你地係咪唔會落小小鹽落d湯度架?
我之前煮過通粉, 都加左d 甘荀, 蕃茄, 雞肉入去一齊煮架~
但都加左小小鹽~
甲由仔 寫道:
第一次我就煮四分一碗份量, 驚阿囡唔肯食, 第二次先煮半碗+個蕃茄湯+肉碎=二碗份量. 出水後保廿分鐘都ok 你check 下夠唔夠軟身. :mrgreen:

複式洋房

國民生產總值:345

畀面勳章

請問得兩隻牙仔的bb食得abc粉未?

公爵府

畀面勳章

食得~ 佢地而家都得mu下mu下架咋, 未真係識得趙野~
碧姬 寫道:
請問得兩隻牙仔的bb食得abc粉未?

大宅

國民生產總值:2504

下,乜一歲前唔係唔好食調味料咩...

callyclaire 寫道:
我想問你地係咪唔會落小小鹽落d湯度架?
我之前煮過通粉, 都加左d 甘荀, 蕃茄, 雞肉入去一齊煮架~
但都加左小小鹽~
[quote]
甲由仔 寫道:
[/quote]

公爵府

畀面勳章

係呀, 我都知呀! 不過我驚太淡阿女唔肯食, 因為佢好煩架~ 唉...所我都係加左小小咋, 之後"不"俾佢食時唔俾湯佢飲囉~
但係我煮飯仔o個d就真係咩味都唔俾o既~
[quote]
smilefish 寫道:
下,乜一歲前唔係唔好食調味料咩...

[quote]

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.