跳至

首頁

尾頁

別墅

尿既日片夜片一早早戎哂,亦從未瀨過……但poo poo仍然要片,迫過氹過都唔肯用板,曾經試過成功一次半次,但之後又唔肯,最後冇再迫……可能未ready 啦
當然超期待肯坐板尼日快d到

大宅

回覆:3歲2個月仍然未戎到poo片

我囝囝只係戎到日片,夜片都仲未戎到,pool pool更加要用片先肯柯

複式洋房

我果個夜片都未戒到,日抖識自己痾大同細,夜晚唔知點戒,諗起佢會瀨尿响床就煩

別墅

因為我囝夜奶2歲時已戎,所以比較容易戎夜片,另我會zip張防尿墊係床單底,咁就保險好多。

別墅

回覆:kathywww 的帖子

Poo poo 好難攪

複式洋房

我個仔都係,一booboo就要著片,沒片寧願唔柯。

別墅

回覆:DEBBIELWL 的帖子

係呀係呀,我個仔仲要poo前係屋企狂走,好似希望可以忍到為止,唔知係咪自己都想唔用片,但又未ready 板板……
你仔仔有冇試過學校poo?我仔未試過,一定等到番屋企先(暫時由pn到而家k1都未試過)

複式洋房

而家冬天又好難戒到夜片,惟有再等下...
我個仔都未試過响學校poo,佢通常夜晚食埋支奶先去,或者一早飲完奶去,出街就唔駛指意佢會去到,除非超急

別墅

我個囡都係,V V完全無問題,一返咗N班已經介咗,但poo poo就叫極都唔肯響廁所痾,仲要走入房關埋門,痾完落褲度先話你知,激死。

大宅

回覆 cwjanetlee 的帖子

hayley 係次次都係0甘, 定久唔久一次咋?? 如果日日都係0甘, 日日幫佢洗褲0米好慘??

別墅

係次次都係咁,仲要沖完涼先痾,真係想打佢呀。

男爵府

我仔唔肯坐potty or toilet poo poo, 仍然要片甚至痾落底褲度

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我個仔好細就逗佢POO, 所以未番N班已經識自己話痾, 但夜片仲未得~~
放下自在

別墅

引用:我仔唔肯坐potty+or+toilet+poo+poo,+仍然

原帖由 Wintyb 於 13-12-15 發表
我仔唔肯坐potty or toilet poo poo, 仍然要片甚至痾落底褲度
我又係有呢個煩惱⋯點算?有無咩方法

幸福女子一生通常一句話可以說完:
二十餘歲結婚相敬如賓生一子一女白頭到老。

男爵府

引用:Quote:原帖由+Wintyb+於+13-12-15+發表我仔

原帖由 摩登家嫂 於 14-03-02 發表
仲未肯去廁所poo poo, 3歳半了

girafflau  ME TOO...  發表於 14-3-3 17:56

別墅

引用:Quote:原帖由+摩登家嫂+於+14-03-02+發表我

原帖由 Wintyb 於 14-03-02 發表
仲未肯去廁所poo poo, 3歳半了
囝囝12號3歲半了都係戒淨pool片

洋房

引用:Quote:原帖由+Wintyb+於+13-12-15+發表我仔

原帖由 摩登家嫂 於 14-03-02 發表
我仔以前都係甘樣!
但有一天,佢ready好! 佢突然feel到有poopoo系patpat,覺得好dirty,uncomfortable,then自己除片除褲用手抹💩;自此後两星期係家中除褲就地解決!
one day 趁佢企著就地解決的一刻,我用potty係佢patpat 下面載住poo,讚佢,比佢知要沖走poo(repeat several times)
one day 趁佢就地解決的一刻,叫佢"吾洗驚,媽咪有辦法!" 立刻抱佢坐toilet,時間必須準確,成功了!

首頁

尾頁

跳至