意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 25|主題: 127083

入境處唔批比我~~咁點好~~

伯爵府

國民生產總值:17696

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

入境處唔批比我~~咁點好~~

我而家好等人用, 入境處唔批個工人比我, 佢話我老公稅單有3張紙, 但我地只係得一張, 而家都唔知點算好~~有冇人可以幫下我?
[img][/img][img align=left

大宅

國民生產總值:1704

Re: 入境處唔批比我~~咁點好~~

有冇其他入息証明啊?銀行戶口或糧單都得架。

milkbear23 寫道:
我而家好等人用, 入境處唔批個工人比我, 佢話我老公稅單有3張紙, 但我地只係得一張, 而家都唔知點算好~~有冇人可以幫下我?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

而家入境處話佢個張野唔岩, 因為冇佢入息幾多同埋佢交幾多錢稅, 佢而家反去搵喎, 我巳打左比我agent佢話叫埋我老闆幫我打信我係呢間公司做, 一個月有幾錢入息.

agent話若果老公個張野搵唔到, 可以叫稅局再print比佢喎~~先再fax去入境處~~真係好煩呀而家.

大宅

國民生產總值:4007

如果account有唔知幾多$萬都ok的.

小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

伯爵府

冇呀 account冇錢架~~~ 而家佢print反張稅單應該ok掛~~真係唔知點好~~ :-(

大宅

國民生產總值:1704

唔使擔心,入境處應該叫你補充資料嗟。補返俾佢,好快就會批喇。

伯爵府

ok~~若果我再有咩問題再上來打過啦, 因為我而家真係好煩, 我明日會去見工, 若果份工請左我, 我又要好快反工, 我同左媽媽講, 佢碘先同我講, 只係幫我湊埋今個星期唔會再幫我湊, 而家真係有d煩, 我媽一d都唔體量我. 明知我冇錢一定要反工, 工人又未到.唉!!

大宅

乜你啊媽好busy咩? 如果可以, 你找到工後加多少少家用俾佢睇下佢可唔可以幫你湊bb啦. 因為工人有好有唔好, 好似六合彩咁, 唔係好多人中o架.
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

伯爵府

係呀佢busy跳社交舞呀ma, 佢緊係唔肯啦, 佢肯我一早唔洗請工人, 一早比左佢湊啦, 我大女就係因為佢唔肯幫我湊, 所以比錢佢家姐湊, 我媽係一個自私鬼, 唔洗諗. 我都知工人有好有唔好啦, 我工人要訓廳, 因為我地而家住係62&99度. 所以真係好煩~~
fion2504 寫道:
乜你啊媽好busy咩? 如果可以, 你找到工後加多少少家用俾佢睇下佢可唔可以幫你湊bb啦. 因為工人有好有唔好, 好似六合彩咁, 唔係好多人中o架.

大宅

國民生產總值:4286

冇呀 account冇錢架~~~ 而家佢print反張稅單應該ok掛~~真係唔知點好~~ :-(

print番張稅單就ok啦, 可以叫稅局fax來都得. 我先前唔見了,都係甘做.

別墅

國民生產總值:536

現金存款, 保險或儲蓄都可以, 但不記得是十五萬或是三十萬.

大宅

好似十幾萬啊. 因為我都係無稅單, 所以要俾a/c資料佢. 你奶奶咪可以幫你睇b啦.

伯爵府

我奶奶要反工彩我都傻~~
fion2504 寫道:
好似十幾萬啊. 因為我都係無稅單, 所以要俾a/c資料佢. 你奶奶咪可以幫你睇b啦.

伯爵府

老公話要自己去, 佢話人地會鬼FAX比佢, 佢話人地要對身份証喎~~
blueglass 寫道:
[quote]

print番張稅單就ok啦, 可以叫稅局fax來都得. 我先前唔見了,都係甘做.[/quote]

公爵府

國民生產總值:28353

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

你稅局封信有你既檔案編號同組別...有埋section fax...你拿拿聲打封信比稅局...write down你點解要上年度既薪金資料既原因...有咁urgent寫咁urgent...寫到好嚴重得咁嚴重...記得re-mark郵寄address同contact no. ...稅局會打比你comfirm你要既資料架...

我老公出現金糧...所以我每年都會攞定咁既信...我同老公都會遞交呢封稅局信比immg.申請工人visa...無試過唔批...

大宅

國民生產總值:2414

我試過, 係要親自去或寫授權書比人代你去稅局, 佢哋會即時打印比你的.

大宅

國民生產總值:4286

老公話要自己去, 佢話人地會鬼FAX比佢, 佢話人地要對身份証喎~~[quote]
blueglass 寫道:
[quote]

print番張稅單就ok啦, 可以叫稅局fax來都得. 我先前唔見了,都係甘做.[/quote][/quote]
我之前係打比稅局, 佢過左1日就fax比我了~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.