意見反饋
義工
[離島區] 一村好住? or 二村好住?

別墅

國民生產總值:527

一村好住? or 二村好住?

一村好住? or 二村好住?
:wave: 我和我的唐BB~Matthew ;-) 我要盡心盡力愛我的囡囡和囝囝, 更要加陪地盡心盡力照顧我這個特別的唐寶寶。:-P 無論發生甚麼事都對他們不離不棄。

水晶宮

國民生產總值:70044

畀面勳章

Re: 一村好住? or 二村好住?

我只係知道...一邨舊 d ,二邨新 d
我住二邨

男爵府

國民生產總值:6809

一邨舊 d 約5年,二邨新 d,但d簡格有d怪~
我住1邨 ~
(個人覺得咋)

大宅

國民生產總值:1470

軒軒媽咪~ 寫道:
我住1邨 ~
(個人覺得咋)

間格有咩唔同呀?講嚟聽吓啦!

男爵府

一層太多伙數~
而且唔似1邨咁成坐樓係細單位就細單位~
大單位就大單位~
2邨d單位4隻翼都有不同款細大單位~
(個人意見咋)

你都好似住2邨 ~
你都應該知架~
不過可能你不覺得姐~

anitalui 寫道:
[quote]
軒軒媽咪~ 寫道:
我住1邨 ~
(個人覺得咋)

間格有咩唔同呀?講嚟聽吓啦![/quote]

大宅

[quote]
軒軒媽咪~ 寫道:
一層太多伙數~
而且唔似1邨咁成坐樓係細單位就細單位~
大單位就大單位~
2邨d單位4隻翼都有不同款細大單位~
(個人意見咋)

你都好似住2邨 ~
你都應該知架~
不過可能你不覺得姐~

唔係座座都一樣嘅咩!我住嘅每層只有三種size嘅單位,每層有10伙,算唔算多呢?

男爵府

我都講明係→(個人意見咋)~
-----------------------------------------------------

唔係座座都一樣嘅咩!我住嘅每層只有三種size嘅單位,每層有10伙,算唔算多呢?

大宅

國民生產總值:3321

一村屬於康和式同和諧式公屋, 而二村係新十字型同和諧式, 其實睇下屬於邊款設計, 因為康和式同新十字型係由居屋轉公屋, 所以每層戶數比較少, 間格亦比較好d, 而和諧式就一般公屋設計, 每層戶數亦比較多.......

水晶宮

國民生產總值:70044

畀面勳章

[size=medium]哦....明白晒
Thanks!

binbindog 寫道:
一村屬於康和式同和諧式公屋, 而二村係新十字型同和諧式, 其實睇下屬於邊款設計, 因為康和式同新十字型係由居屋轉公屋, 所以每層戶數比較少, 間格亦比較好d, 而和諧式就一般公屋設計, 每層戶數亦比較多.......

大宅

哦,原來係咁,明白晒.ths

子爵府

國民生產總值:13492

我都係住2村咖, 中單位, 都幾好住, 每層只有10戶人, 幾好呀, 唔會好似一層有10幾個單位個d, (我以前都是住個d),有時好嘈...,不過一村就留下環境好d, 地方都大d...總知就各有各好啦...
[quote]

哦,原來係咁,明白晒.ths[/quote]

珍珠宮

國民生產總值:44134

二村較為好住些。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.