意見反饋
義工

自由報料 今日: 267|主題: 265807

好煩~隔壁屋日日想放個小朋友過嚟我度同我個仔玩, 攪到自己一d時間都冇

禁止訪問

國民生產總值:24331

好媽媽勳章 畀面勳章

好煩~隔壁屋日日想放個小朋友過嚟我度同我個仔玩, 攪到自己一d時間都冇, 有時仲要應酬佢地. 你地會點做??

大宅

國民生產總值:1790

Re: 好煩~隔壁屋日日想放個小朋友過

用自己身體不適為理由 , 照顧不到兩位小孩友 , 婉拒對方.

重要講等你身子好一點才過來, 到時才通知他便可.

版主

國民生產總值:136749

2018勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

日日 咁你咪做全職褓母lor
話想小朋友多d時間溫習得唔得呀? 話佢知逢星期幾幾幾要出去, 抖一抖得唔得?

禁止訪問

國民生產總值:10761

Re: 好煩~隔壁屋日日想放個小朋友過嚟我度同我個仔玩, 攪到自己一d時間都冇, 有時仲? />

別墅

國民生產總值:537

扮無人在家, 一於唔好開門.

男爵府

國民生產總值:5315

咪同佢講亞仔要做功課,溫習,學嘢....好唔得閒,唔可以日日過嚟玩o架,要玩都要等放假!(但放假通常都會去街,佢都過唔到嚟啦

大宅

國民生產總值:1200

Re: 好煩~隔壁屋日日想放個小朋友過嚟我度同我個仔玩, 攪到自己一d時間都冇, 有時仲? />

大宅

國民生產總值:2219

I came across the same case.....

I = her baby sitter

My girl = her son's doll

So, sometime say - I am busy
sometime say - I will go out
sometime say - my girl is sleeping....

reject her (continuously) for a few times, she "sense" I don't like her, then she stopped to come

伯爵府

國民生產總值:17673

好似以前隔壁屋個小朋友晚晚來我屋企食晚飯 :lol: 後期同佢講屋企唔方便,佢再來就唔開門囉 :lol: 食左兩次閉門羹後就冇出現啦 :lol:

伯爵府

國民生產總值:15581

當佢透明睇唔倒佢

珍珠宮

國民生產總值:49558

CW-KK 寫道:
好似以前隔壁屋個小朋友晚晚來我屋企食晚飯 :lol: 後期同佢講屋企唔方便,佢再來就唔開門囉 :lol: 食左兩次閉門羹後就冇出現啦 :lol:

我記得你講過呀
終於搞掂左個細路喇

一於 reject 佢幾次, 就會醒目架啦
唔通仲唔醒水咩

別墅

國民生產總值:790

d人都幾無賴架喎, 當正人家幫佢是應份般, 佢自己咪好得閒
唉!
親戚又係咁(自己經歷), 連隔壁屋無關係都咁, 一味靠chi, 害人終害己, 到時真係要人幫佢看一看住d小朋友就無人信架啦....

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.